Shine

“Uit het hoofd in het lijf! Soms hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn.”

Stel je eens voor dat je nog succesvoller kan zijn, nog meer geluk kan ervaren en nog meer kan stralen zowel in je werk als in je privéleven, omdat je allerlei blokkades en negatieve overtuigingen over jezelf, over je mentale en fysieke gezondheid, over je contact en communicatie met anderen, over je werk, hebt omgezet in positieve levenslessen. Dat je de regie hebt over je eigen leven en je dromen en verlangens kan manifesteren vanuit een flow waarbij je je hart volgt.

Onmogelijk?
Nee hoor, je hebt namelijk niet altijd controle hebt over alle omstandigheden, maar je hebt wel altijd een keus hoe je daar mee omgaat en welke invloed je deze op jezelf laat hebben.
Je krijgt precies dat op je pad wat je nodig hebt of wat je te leren hebt net zo lang totdat je de confrontatie met die spiegel aan durft te gaan en besluit om het anders te doen en het leven te leiden dat je wil leiden.

Shine tips

  • Waardering vinden in jezelf zonder oordeel. Vraag eens om je te helpen aan minimaal 3 mensen wat zij zien als kracht in jou en wat ze in jou waarderen.

 

  • Kijk eens of je je bewust kan worden wanneer je het woord ‘moeten’ gebruikt en wat er gebeurt als je het vervangt door willen of mogen.

 

  • Regelmatig je dankbaarheid voor dingen/situaties/mensen opschrijven/uitspreken (kijk of het dagelijkse routine kan worden zonder dat het weer een verplichting erbij wordt).

 

  • Waardering uitspreken naar anderen: focus op positief contact en op wat wel goed gaat en daar je aandacht naartoe laten gaan.

 

  • Ego-stukken van een ander zien als het probleem van de ander en het niet persoonlijk aantrekken. Jij hebt altijd de keuze wanneer je het laat gaan en wanneer je het waard vindt om voor je persoonlijke stuk op te komen.

 

  • Lichaam en geest hebben invloed op elkaar. Wanneer je spanning in je lichaam voelt, probeer dit dan in beweging uit te vergroten op je inademing en op je uitademing los te laten en te ontspannen. Hierdoor kan het in je hoofd al een stukje rustiger worden. Andersom door open en kwetsbaar te delen met iemand anders wat er in je hoofd omgaat (gevoelens en gedachten) kan je je hoofd leeg maken en zal je merken dat je lichaam en ademhaling meer ontspannen wordt.

 

  • De angst voor verlies, afwijzing, fouten maken, dood, enz is vaak erger, waardoor je niet voluit kan genieten van wat er wel is, dan de confrontatie met een van deze dingen zelf. Als alles open op tafel ligt, je weet hoe het zit dan kan je verder.

 

  • Dat wat je voelt of raakt is volledig waar voor jou in dat moment. Je hoeft het niet altijd volledig te begrijpen, erover te oordelen of te vergelijken met andere situaties waarmee je jezelf omlaag haalt. Laat het gevoel toe, doorleef het, kijk eventueel wat de boodschap eronder is en voel je opgelucht dat je het hebt laten stromen en geniet daarvan.

 

  • Je hebt gedachten net als ieder ander, maar je bent niet je gedachten! Veel overtuigingen hebben we overgenomen vanuit de opvoeding, je familie, de maatschappij, je ervaringen, maar deze kloppen niet altijd. Als het je niet dient, focus dan op iets anders en laat het los. Geloof geen enkele gedachte die je denkt!

 

  • Geef je behoeften aan: vraag af en toe eens om een knuffel, neem de ruimte voor jezelf die je nodig hebt, doe dingen waar je blij en energiek van wordt.

Haal er dat uit wat nu het meest klopt voor jou en laat de rest los, vertrouw er maar op dat dat vanzelf komt als jij er klaar voor bent! En dat moment komt echt, processen hebben nu eenmaal tijd nodig en gaan stap voor stap.

ExpressieCoaching

Ben je vastgelopen en heb je meer nodig om stappen te zetten in je professionele of persoonlijke ontwikkeling?
ExpressieCoaching biedt coaching en training gericht op Werkgeluk, Vitaliteit, Expressie en Verbinding. We kijken naar de innerlijke processen, maar werken ook vanuit creativiteit, lichaamswerk en beweging om vanuit je hele systeem in contact te komen met jezelf, met je kracht, om van daaruit jezelf beter te kunnen uiten, beter in contact te zijn met je omgeving en je doelen te behalen.

Ervaringsdeskundige

Pauline Bruins is Creatief therapeut drama, Danscoach, Docent, Begeleider op School (coachen van collega’s in het onderwijs) en NLP Mental Health Coach en Counselor en internationaal erkend NLP-trainer.
Ze weet hoe het is om struggles mee te maken in relaties en werk.
“Na het doorleven van twee scheidingen had ik het gevoel vast te zitten in een gouden kooi van veiligheid en zekerheid op mijn werk. Dit waren pittige processen, maar door dit met open ogen te doorleven, kan ik nu alleen maar dankbaar zijn, omdat het me zoveel inzicht heeft gegeven en deuren heeft geopend waar ik nooit van kon dromen.”

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -