Train de trainer

Expressieve Educatie is een train-de-trainer-traject waarin we aan de slag gaan met methodes die veel worden gebruikt bij ExpressieCoaching. Denk hierbij aan beweging, drama, etc. Dit traject is zeer geschikt voor professionals die mensen begeleiden en die andere, meer expressieve werkvormen willen toevoegen aan hun praktijk, en voor leidinggevenden die hun strategieën willen verbreden.

Wacht niet langer en verdiep je coach- en trainingskills

Expressievormen en hun voordelen

Het werken met aspecten uit ExpressieCoaching kan meerdere voordelen opleveren. Zo maakt beweging je bewust van je lichaam. In een tijd waarin veel mensen vooral in hun hoofd leven, en hun lichaam met name gebruiken om achter een computer te zitten, is het goed om de verbinding met je lijf op te zoeken. Deze manier van werken is ook goed voor mensen die weinig ruimte durven in te nemen, zich niet bewust zijn van de alarmsignalen die hun lijf afgeeft, of zich beter willen leren uiten. Met drama kun je interacties trainen binnen spelsituaties. Dit is een veilige manier om buiten je comfortzone te treden en je te verplaatsen in het perspectief van een ander.

Het doel van Expressieve Educatie

Bij Expressieve Educatie zijn beweging en drama geen doel op zich, maar middelen om volwassenen of kinderen te leren zich uit te drukken, zich te presenteren en samen te werken. Naast het kunstzinnige aspect komen er dus veel sociale vaardigheden aan bod. Daarom ‘leent’ dit traject soms ook onderdelen van NLP. Je leert dit toe te passen in je eigen praktijk.

Binnen het Expressieve Educatie-traject zijn er verschillende mogelijkheden. Zo kun je ervoor kiezen om een workshop te volgen waarbij de nadruk op drama of beweging ligt, of kun je een langer maatwerktraject volgen waarbij meerdere aspecten aan bod komen.

Klanten vertellen

De training 'Expressie op de BSO' was heel leerzaam, leuk en duidelijk. Pauline Bruins, de trainer was inspirerend, behulpzaam, spontaan en erg vriendelijk. Ze genoot ervan ons dingen te leren, gaf veel informatie en deed met ons mee. Het meest waardevol aan de training was dat alles wat we leerden en oefenden toepasbaar is met de kinderen in de praktijk, dat er rekening werd gehouden met onzekerheid over presenteren, dat er veel verschillende werkvormen waren gericht op de interactie in de groep en dat er afstemming was op de behoeften van de groep. We zouden ons graag nog verder willen verdiepen in het aanbieden van drama-activiteiten in een vervolgtraining. We bevelen deze training aan aan scholen en kinderopvangcentra, eigenlijk aan iedereen die met kinderen werkt.

- Kindcentrum Academia Schiedam -

Pauline danst met haar gehele lijf en meer. Legt alles goed uit en laat ons zelf ontdekken. Mooie afstemming met ons als groep in deze buikdans workshop.

- Angela -

Nog lekker aan het naresoneren, prachtige ervaring. Super neergezet door je. Krachtig, in rust, harmonie en afstemming en mooie manier om zo te reizen. Hoe je het uit en draagt. Dit mag zo de wereld in. Mensen mee ondersteunen in hun proces. Fijn daar van te mogen hebben proeven en ervaren.

- Michael -

Zo dankbaar dat je er was Pauline. Ontvang zoveel mooie berichten over je fantastische dansworkshop gisteren. Wat een energie. Dankjewel krachtvrouw jij bent zo goed in wat je doet. Een van de deelneemsters vertelde dat ze het vuur weer helemaal in haar voelde stromen. We kijken er allemaal naar uit je weer bij ons te ontvangen. Ook deze workshop zit al weer bijna vol!

- Mylene -

Pauline brengt tijdens de NLP-training gevoel en lichaamswerk mee. Geeft op het juiste moment een aanvulling op gevoel of humor om te verdiepen of te ontspannen.

- Erica -