Bloot geven

 

Ont - moeten

“Bewustwording dat ik mezelf voornamelijk klem zette door te focussen op wat ik niet wil en wat er niet is, mezelf verliezen uit angst om kwijt te raken en daar tegenover ervaren hoeveel vrijheid, positiviteit en mogelijkheden het geeft door te vertrouwen op wat er is, te doorleven wat er aangeraakt wordt, te focussen op wat ik wil en vooral mezelf te mogen zijn.”

In 2009 na mijn eerste scheiding merkte ik dat ik mezelf behoorlijk was kwijtgeraakt en begon mijn reis om mezelf steeds meer en meer te ont-moeten. Het is, nog steeds, een reis met heftige pieken en dalen, levenslessen en oude pijnen die zich maar blijven aandienen tot ik ze echt aanga en me er vrij van kan maken. Niet altijd de gemakkelijkste weg van de minste weerstand moet ik zeggen… hoe vaak heb ik niet weg willen vluchten, mezelf willen verstoppen, rebelleren wetende dat je nooit uitgeleerd raakt en steeds weer opnieuw uitgedaagd wordt om alle laagjes af te wikkelen.Maar het is wel de meest dankbare weg ooit, omdat ik voel dat ik leef en elke dag weer een stukje meer groei en meer in verbinding kom met wie ik werkelijk ben. Wat dat betreft voel ik me nu op mijn 41ste jonger en vitaler dan op mijn 31ste.

Ervaring delen

Van hieruit voel ik een enorme innerlijke drive om mijn kennis en ervaring te delen, niet omdat ik denk dat ik de waarheid in pacht heb (geloof me hoe meer ik weet, hoe meer ik besef dat ik niets weet), maar omdat het anderen ook gun te ont-wikkelen, samen vanuit gelijkwaardigheid te groeien en elkaar te spiegelen (als coach/trainer/docent leer ik minstens zoveel van mijn klanten als zij van mij) en vooral te voelen dat je leeft in plaats van overleeft.

Ik heb er zelf zo’n 10 jaar over gedaan om uit mijn gouden kooi van schijnzekerheid- en veiligheid te stappen, freaking scary om te springen in het onbekende, maar whaaaaahh de ontlading en vrijheid! Hoe fijn is het, als sommige stappen voor anderen minder ingewikkeld hoeven te zijn, omdat ze van mijn struggles, fouten en inzichten kunnen leren, ik er gewoon kan zijn voor iemand met volledige aandacht,kwetsbaarheid en begrip van waar je doorheen gaat. Uiteraard respect hebbend dat ieder zijn eigen pad op zijn manier en tempo en met z’n eigen worstelingen loopt. Geloof me slimme trucjes en techniekjes werken niet als je niet authentiek bij jezelf blijft en bereid bent te voelen en aan te geven wat voor jou klopt en wat niet… been there, done that!

Balans

Er zijn talloze methodieken, ik heb me er inmiddels een flink aantal eigen gemaakt (aan certificaten en diploma’s geen gebrek) en ik geloof niet dat er een de beste is, omdat ieder persoon uniek is… zolang je in verbinding bent met de ander en met jezelf zal een methodiek je dienen of faciliteren om de oplossing in jezelf te vinden zolang er de bereidheid is om te springen met het risico dat dit mogelijk niet altijd even fijn zal zijn.. Waar het in wezen in de wereld van coaching en training, waar ik me nu in begeef, om gaat is dat jij voelt of de persoon die tegenover jou staat, degene is waar jij nu het meeste van kan leren, omdat die de beste (soms meest confronterende) spiegel is van waar het bij jou in je kern om gaat. Ze zeggen weleens de coach krijgt de coachee die bij hem past en vise versa.

En nu de meest enge en kwetsbare stap die er is, voor mezelf gaan staan, een nieuwe balans vinden in een nieuwe context, volledig vertrouwen op alles wat ik in me heb en de wereld te bieden heb en mezelf te gunnen te stralen, te ontvangen en succesvol te zijn, ook zonder zekerheid van een vast contract. Vrij van alle geconditioneerde oordelen en overtuigingen in mijzelf of in mijn omgeving, die ik dat zou kunnen laten belemmeren. En volledig okay te zijn dat niet iedereen op mij zit te wachten, omdat ik niet pas bij elke klant, maar ook het besef dat niet elke klant past bij mij… Ik okay, jij okay, allebei anders maar prima zoals we zijn in al onze perfecte imperfectie.

Naakte waarheid

En hoe gaat dit hele verhaal nu ook over jou… herken je je erin? Wordt er ergens een naakte waarheid aangeraakt? Het gevoel van de gouden kooi niet achter je durven laten? Op de rand staan om te springen, maar nog iets nodig hebben om ook daadwerkelijk te gaan? The never-ending-story of a rollercoasterride? Of juist het gevoel dat er meer uit het leven, jouw potentieel te halen en te ontdekken valt? Leren leven in plaats van overleven? Meer regie willen hebben over je eigen (werk)geluk? De dringende behoefte aan iemand die je spiegelt in wie je werkelijk bent?

Uiteraard hoop ik dat je na dit hele lange verhaal nog aangehaakt bent en denkt/voelt…..hmmmm ik ben nu wel heel nieuwsgierig geworden of Pauline de coach/trainer is die mij of mijn (werk)omgeving nu wat kan brengen en ik ben bereid dit te onderzoeken door eens een kennismakingsgesprek in te plannen, een berichtje te sturen, verder te kijken op de website of facebook-pagina van ExpressieCoaching of deel te nemen aan een van haar ingeplande activiteiten.

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -