Coaching & Counseling

Als NLP Mental Health Coach en Counselor, begeleid ik mensen, die vastlopen of dreigen vast te lopen in situaties in hun werk of privéleven. NLP kijkt vooral naar mogelijkheden die er wel zijn. Het helpt je focussen en tot uiting brengen wat werkelijk belangrijk voor je is en om je dromen en wensen waar te maken. 

Ben je (of ken je iemand) die nieuwsgierig is naar hoe het komt dat je in dezelfde valkuilen blijft lopen of loop je vast in je werk/relatie? Vind je het weleens lastig om op een heldere en positieve manier te communiceren of voor jezelf op te komen? Misschien voel je je ergens onzeker over of heb je last van negatieve gedachten? Lukt het je niet je doelen te halen? Heb je moeite om je richting te bepalen? Is je antwoord op één of meerdere van deze vragen ja, dan is Coaching of Counseling iets voor jou. 

Counseling gaat in vergelijking met Coaching dieper in op overtuigingen, identiteit en zingeving en werkt therapeutischer.

Coaching

Tijdens een coachingstraject van zo'n 4 tot 8 sessies kun je leren omgaan met (lastige) situaties, gedragspatronen waar je last van hebt doorbreken en/of je overtuigingen, waarden, doelen achterhalen en scherp stellen. Een sessie duurt over het algemeen één uur. Je brengt in waarmee je aan de slag wilt en dan ga ik samen met jou je precieze doelstelling (outcome) bepalen en kijken welke NLP-technieken je daarmee kunnen helpen.

Als coach heb ik "de oplossing" niet... Door verschillende gesprekstechnieken, het stellen van vragen en interventies help ik je om bewust te worden van "dat wat er speelt". Met die bewustwording ontstaat ruimte voor verandering. Je bent de regisseur van je eigen leven. Als coach heb ik het streven om naast de regisseur te gaan staan. Ik bied tools aan maar de regisseur beslist uiteindelijk wat die ermee doet. Alles wat wij bespreken valt uiteraard onder mijn beroepsgeheim.

Counseling

Een counselingstraject ziet er ongeveer hetzelfde uit als een coachingstraject, maar zal waarschijnlijk iets meer tijd nodig hebben. De problemen liggen vaak dieper en je zult het gevoel hebben dat je meer begeleiding en sturing nodig hebt om zaken te kunnen verwerken en verandering in gang te brengen. Wanneer er echt sprake is van psychische problematiek zal ik in overleg werken met je behandelaar.

Ben je geïnteresseerd in wat een coachings- of counselingstraject voor je zou kunnen betekenen, meld je dan aan voor een intakegesprek

Tarief: €75 per uur