Coachingstraject Work & Shine
Doel

Een professional, die weet waar hij/zij voor staat, wat hem/haar gezond en gelukkig houdt in het werk en hoe hij/zij regie kan nemen om hier zorg voor te dragen, is een vitale zzp-er of werknemer, die voorkomt dat hij/zij ziek wordt en rolmodel kan zijn voor zijn collega’s en/of  klanten.

Voor wie

Voor professionals die (weer) stralend en gezond willen werken. Zeer geschikt voor mensen die een beroep hebben waarin ze werken met mensen, denk aan coaches, trainers, docenten, verzorgenden, verpleegkundigen, begeleiders, enz. Kortom mensen die gewend zijn te zorgen en verantwoordelijkheid te dragen voor anderen en voor wie nu de tijd is aangebroken om te gaan zorgen voor zichzelf.

• Introductieles “Work  & Shine”
Exploratie van de drijfveren, die je laten stralen in je werk. Terug naar de oorsprong van je keuze voor het vak. Bekrachtiging van je successen

• Thema 1 ‘Who am I”
Over de rollen die je allemaal hebt als professional. Hoe is de balans tussen al deze rollen? Wie ben jij, de mens achter de professional? Wat is de essentie van jouw vakmanschap?

Thema 2 “Healthy Ambition”
Het verstevigen van je eigen basis door een beeld te creëren van je eigen kwaliteiten. Het basisvertrouwen in je eigen kwaliteiten vergroten, waardoor je in je kracht komt te staan en daarmee een basis leggen om je angsten te overwinnen en nieuwe uitdagingen aan te gaan.

• Thema 3 “Vital Leadership”
Wat doe je en hoe handel jij om gezond aan het werk te zijn. Neem je verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn? Hoe neem jij de regie om binnen je werk zorg te dragen voor jouw vitaliteit?

• Thema 4 “Be the Change”
Hoe ga jij om met veranderingen? Wat zou je zelf graag willen transformeren? Welke veranderingen zijn in jouw eigen beheer en hoe kan je je cirkel van invloed vergroten? Hoe kan je in beweging komen en zorgen dat de verandering bij jou begint.

• Thema 5 “Fall, Rise and Shine again”
Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe krabbel je er weer uit en zorg je dat je ervan leert en er steeds sterker en beter uitkomt? Hoe kan je een op het eerste gezicht negatieve ervaring omzetten in een positieve ervaring? Oftewel hoe kan je stralend falen?

• Thema 6 “Future Dreams”
Innovaties gaan razendsnel en beïnvloeden ook je vak. Hoe zie jij je vak veranderen, wat vraagt dat van jou en hoe ga je daarmee om. Waar zie je jezelf staan in de toekomst: Wat zijn je dromen, je ideeën en je ambities en hoe ga je die realiseren?

• Thema 7 “Brother- en Sisterhood”
Hoe versterk je elkaar? Waarin zijn we gelijk en waarin zijn we anders. Hoe kunnen we van elkaar leren en elkaar spiegelen, versterken en steunen. Hoe kan je elkaar gezond houden.

Vervolg

De workshops kunnen uitgebreid worden met een verdiepingstraject op vitale thema’s of met een coaching on the job.

Overige info

Te volgen als individueel of als groepscoachtraject

Tarief: Op aanvraag
Data: voor groepslessen zie agenda
Aanmelden: Zie contact

In het kort over ExpressieCoaching

Pauline Bruins is expressiecoach. Vanuit een achtergrond als docent, creatief therapeut drama, Internationaal erkend NLP-trainer en danscoach ondersteunt ze mensen in het proces om zichzelf beter te leren kennen, hun wensen te onderzoeken, hun mogelijkheden te vergroten en zo zichzelf op persoonlijk en professioneel vlak te ontwikkelen en beter te leren uiten. In haar workshops, coaching en training werkt ze vooral vanuit het lijf en de beweging, omdat daar vaak alle antwoorden al liggen en processen als vanzelf gaan stromen wat vaak veel efficiënter werkt. De ontspanning, de vrijheid en creativiteit gaan samen met hard werken en dit vergroot op speelse wijze het (lichaams)bewustzijn enorm.