De dag van de Arbeid

1 mei

1 mei, vandaag dus is ‘De dag van de Arbeid’

Zoals je in deze link: https://www.beleven.org/feest/dag_van_de_arbeid kan lezen heeft deze dag nogal een geschiedenis. Van enorme opstanden tot parades met praalwagens aan toe. Men viert op deze dag de strijd om betere arbeidsomstandigheden en een rechtvaardige samenleving.

Innoveren

Hoe bijzonder is dat in een periode als deze, waarin de hele samenleving, de economie, het bedrijfsleven in een paar maanden tijd op zijn kop is komen staan. Waar tegenstellingen duidelijk worden: sommigen nu werkloos thuis zitten, anderen het drukker hebben dan ooit en eigenlijk van alle bedrijven, werknemers en zelfstandig ondernemers wordt verwacht zichzelf opnieuw uit te vinden. Innoveren en aanpassen om zo optimaal mogelijk met de gegeven omstandigheden om te gaan.

 

Innerlijke strijd

Het is opnieuw een ‘strijd’ om onze weg te vinden binnen de veranderde arbeidsomstandigheden en samenleving. Voor een groot deel hebben we beperkte invloed op de externe factoren. Vechten tegen allerlei zaken waar je wel betrokken bij bent maar geen invloed op hebt, kan ervoor zorgen dat je leegloopt en uiteindelijk (mentaal en/of fysiek) ziek wordt.

Wel kan je je stem laten horen en op tijd een signaal afgeven over waar jouw behoefte ligt. Wat heb je nodig van en waar ligt je grens bij je directe werkomgeving (werk- of opdrachtgever, collega’s, samenwerkingspartners, klanten, leveranciers) en bij de overheid.

Cirkel van invloed

Om te voorkomen dat je uitvalt en om helder te kunnen communiceren binnen jouw directe cirkel van invloed is het van belang dat je stil staat bij wie je bent, wat je wil, wat je kan en wat je belangrijk vindt. Dat je de innerlijke confrontatie met jezelf aangaat om bewust te worden welke keuzes je kan maken en welke mogelijkheden er wél zijn binnen de gegeven omstandigheden. Een pad van pieken en dalen, vallen en opstaan. Waarin het belangrijk is om te leren loslaten wat niet dienend is, om steeds je positiviteit en creativiteit weer terug te vinden en waarin je niet te snel opgeeft. Waar jijzelf regie kan nemen over je eigen werkgeluk, zodat je die verworvenheid van deze innerlijke strijd kan vieren.

Vandaag is de dag

Kan jij, als je in de spiegel kijkt, van hieruit nu al de Dag van de Arbeid voor jezelf vieren en jezelf huldigen?

Of is dit de dag waarop jij, als ondernemer, werkgever of werknemer, voor jezelf het besluit neemt om vanaf nu er alles aan te doen om ervoor te zorgen dat jij de ideale werkomstandigheden om jezelf heen creëert, die kloppend zijn voor jou, recht doen aan het talent dat je in huis hebt en passend binnen de mogelijkheden die er zijn?

Hulp in de strijd

Is het antwoord op de laatste vraag een dikke vette ‘Ja’ en merk je dat je daar ondersteuning in nodig hebt, dan ben ik graag jouw ‘wapenzuster’ in deze ‘strijd’.

Met behulp van (online)training, ‘Work&Shine’-traject, workshop Denken in Mogelijkheden of coaching on the job, help ik jou of jouw bedrijf daar met liefde mee op weg.

Na de roerige start van 2020 kan jij zorgen dat je als winnaar uit deze strijd komt, zodat dit ook jaar wordt om te vieren!

Gebruik de link voor meer info en contact over het aanbod van ExpressieCoaching

 

Info over het aanbod

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -