Expressie in beweging

Over vrije expressie enzo…

Net klaar met muzieklijst XXIX, oftewel lijst 29 voor Free Expression Dance.
Ik geloof dat ik 1x dezelfde lijst heb gebruikt, dus dat betekent dat we vanavond om 20.00 uur voor de 30e keer gaan dansen in deze vorm en daarmee de laatste keer voor de zomer.
Met de muziek probeer ik de dansers altijd mee te nemen op een reis, een golfbeweging door diverse stijlen, bewegingen, energieën en emoties.
Een reis die symbool staat voor de reis die we ook in ons dagelijks leven doorleven.

Uit het hoofd, in het lijf!

In mijn coaching en training werk ik naast een theoretische bedding, waarbij we kijken naar innerlijke en mentale processen ook ervaringsgericht en met lichaamswerk. Het creatieve en expressieve brengt ons dichtbij ons gevoel en in ons lijf en dan stoomt het als het ware makkelijker en komen we bij out of the box oplossingen die ons hoofd alleen niet kan bedenken. Afhankelijk van wie ik voor mijn neus heb zet ik dit in meer of mindere mate in. Free Expression Dance is een hele vrije, ontspannen vorm om expressie te geven aan alles wat er in je speelt in beweging.

De uitnodiging is om alles er te laten zijn en te laten ontstaan in het moment. Niets is gek, niets moet en alles mag! Wat roept het bij je op en kan je daarin bewegen op jouw manier. Vrije expressie, gebruik makend van je lichaam, de ruimte, je kracht en de tijd. Muzieksmaak is heel persoonlijk, daarom varieer ik veel. Wetend dat de comfortzone fijn en veilig is, maar dat de echte magie erbuiten ontstaat. Weerstand, afkeer, allergie is het mooiste materiaal om mee te werken. Daar een nummer dwars doorheen bewegen, je donkere stukken de vrije ruimte gevend, kan zo bevrijdend werken om vervolgens in flow en diepe ontspanning te eindigen.

Het vrije kind

Ons hoofd, beïnvloed door onze omgeving, heeft vaak allerlei overtuigingen over hoe het eruit hoort te zien en oordelen waarmee we onszelf, ons plezier en ons vrije kinddeel beperken. Stemmetjes hebben we allemaal, maar je bent niet je gedachten. Laat jij je oren ernaar hangen of stel je je zintuigen en hart open en stap je in volle overgave in de ervaring met alles wat je daarbij op je pad tegenkomt. Muziek werkt direct door op het gevoel en brengt je lijf in beweging (wat het hoofd er ook van vindt). Door in contact met jezelf te blijven en van daaruit je behoeften te volgen nodigt de dansvloer uit te experimenteren, te spelen en te ontmoeten en jezelf als je het je toestaat een lifechanging experience te geven. Een ervaring die niemand anders dan jij jezelf cadeau kan geven en voor geen mens hetzelfde is.
Juist als je denkt dat je niet kan dansen, nodig ik je uit je veilig en erkend te voelen alles er te laten zijn en je vleugels te gebruiken om uit te vliegen uit die gouden kooi.

Bevrijd jezelf van alle gedachten, stap over de drempel, feel the music en volg je lijf. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn!

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -