Het werk van…

Pauline Bruins is Expressiecoach, wat inhoudt dat ze mensen coacht en traint zichzelf tot uitdrukking te brengen en regie te nemen over hun eigen (werk)geluk.

Naam: Pauline Bruins

Leeftijd: 41

Woonplaats: Oud-Beijerland

Locatie werkplek: Oud-Beijerland (maar ik ga vaak ook naar opdrachtgevers toe)

Drinkt haar koffie: Latte Machiatto

 

Wilde je dit altijd al doen vanaf dat je kind was?

Op school kwam enerzijds psychologie en lesgeven uit de beroepskeuzetesten, maar ook altijd een stuk creativiteit.  Ik zat op schooltoneel en heb eigenlijk altijd wel iets gedaan met dans. Ik wilde na mijn VWO geen wetenschappelijk onderzoek doen, maar echt een vak leren en direct met mensen aan de slag kunnen. Creatieve Therapie Drama kwam toen op mijn pad en dat leek me een ideale mix. Na het behalen van mijn diploma wilde ik graag ‘gezonde’ mensen begeleiden in hun ontwikkeling en ben ik het MBO-onderwijs ingerold als docent. Het coachen en trainen ging na 10 jaar toch weer kriebelen en toen ben ik begonnen met NLP (is oa een communicatiemodel) en heb daarin mijn certificaten als Mental Health coach en counselor en Erkend trainer behaald. Ook heb ik de opleiding Danscoaching gedaan. In 2013 ben ik begonnen met mijn eigen praktijk en sinds augustus dit jaar heb ik volledig afscheid genomen van het onderwijs om volledig te gaan voor wat ik het liefste doe.

 

Wat zijn de leukste momenten van een dag/week?

Het moment dat de klanten die ik gecoacht of getraind heb blij en met nieuwe inzichten de deur uit gaan. Door ze dingen net van een andere kant te laten bekijken en ervaren, gaan er soms letterlijk en figuurlijk van die pretlichtjes branden. Of wanneer je grootse dromen ineens een stuk haalbaarder kan maken door te kijken naar kleine realistische stappen die je kan gaan zetten. Van probleem naar mogelijkheid en laten zien dat het soms niet zo ingewikkeld hoeft te zijn, heerlijk vind ik dat.

 

2 dingen waar je niet zonder kunt tijdens je werk?

Oei in feite ben ikzelf en het contact met mijn klant(en) het belangrijkste instrument om mijn werk goed te kunnen doen en een prettige ruimte met diverse materialen zodat ik goed kan afstemmen met verschillende werkvormen op de behoefte van mijn klanten.  Voor mij is het wel belangrijk dat naast de serieuze onderwerpen die besproken worden er vooral ook veel ruimte is om met elkaar te lachen in de coachkamer of trainingsruimte.

 

Wat doe je als je geen zin hebt om te werken?

Ik vind het zelf heel fijn om regelmatig te dansen en muziek te luisteren om mijn hoofd een beetje leeg te maken. En in bad gaan en daar een netflix serie kijken doe ik ook regelmatig ’s avonds als ik geen zin meer heb om achter mijn laptop te kruipen.

 

Wat is het tofste/moeilijkste wat je ooit gedaan hebt door dit werk?

Het tofste was dat ik samen met een klant een paar keer naar het Haringvliet ben gereden en daar bovenop zijn auto zittend in het zonnetje, midden in de natuur aan het water coachsessies heb gedaan. Super relaxed, toen dacht ik “O ja, zo kan je ook werken en je geld verdienen.”

Het moeilijkste is dat je als coach en trainer niet ontkomt aan je eigen ontwikkeling. Ik heb zelf 2 scheidingen meegemaakt en het heeft wel even geduurd voordat ik uit mijn eigen gouden kooi van een vaste baan in het onderwijs durfde te ontsnappen en mijn hart durfde te gaan volgen. Het heeft wel eens gevoeld als falen, maar nu zie ik dat als een enorme kracht. Ik weet hoe het is om zo’n proces te doorlopen en hoe je er sterker dan ooit uit kan komen en dat is een enorme aanvulling op alle kennis en methodieken waarin ik gecertificeerd ben.

 

Wat is jouw gekste gewoonte tijdens het werk?

Ik houd er wel van om mensen een beetje uit te dagen om uit hun comfortzone in beweging te komen, want “That’s where the magic happens”. Dat kan zijn door gewoon in een gesprek de advocaat van de duivel te spelen en te vragen eens te kijken vanuit een totaal ander perspectief. Of door muziek, een verhaal of gedicht of een fysieke oefening in te zetten als dat passend is. Het doel, vrij zijn om jezelf te zijn, heiligt de middelen. “The sky is the limit” wat mij betreft, maar vervolgens altijd weer terug met je voeten op de grond en kijken wat je er in je dagelijks leven mee kan doen. Sommige mensen vinden dat weleens een beetje confronterend en ja dus een beetje gek

 

Artikel op indebuurt.nl

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -