Jouw ideale werksituatie

Stel je eens voor

Stel je jouw ideale werksituatie eens voor. Hoe ziet die eruit? Wat is jouw gedrag? Hoe zijn je relaties? Zet je jouw talenten in? Welke waarden worden er vervuld? Hoe voel jij je erbij?

Leg deze ideale situatie nu eens naast de realiteit. Komt dit overeen of zijn er grote verschillen? Ervaar jij dat je regie hebt over je eigen werkgeluk? Of voel je je klem zitten in een gouden kooi of wellicht zelfs slachtoffer van de omstandigheden in de maatschappij en de effecten die dat heeft op het bedrijf waar je werkt?

Op z'n kop

De Coronacrisis zet de boel flink op zijn kop. Hoe dat ervaren wordt, is voor iedereen weer anders. De zorg heeft met een enorme druk te maken. Sommige branches zijn volledig stil komen te liggen door de maatregelen, terwijl anderen het nu juist drukker dan ooit hebben. De manier van werken is veranderd. Velen werken thuis en hebben de afgelopen 2 maanden een nieuwe balans tussen werk en privé moet vinden. Voor anderen hebben de maatregelen impact op de manier waarop je je werk nu kan of moet uitoefenen. Wat normaal was, is ineens niet meer normaal of wat abnormaal of onvoorstelbaar was, is ineens het nieuwe normaal.

Impact

Voor sommigen brengt dit ongekende mogelijkheden en kansen met zich mee en anderen zien alleen maar levensgrote uitdagingen en beren op de weg.

Hoe dan ook de impact is wereldwijd en nog nooit eerder zijn we zo collectief geraakt in allerlei thema’s rondom gezondheid, angst, transformatie, loslaten, vrijheid, loyaliteit, enz. Het collectieve delen van deze crisis brengt verbondenheid met zich mee, maar helaas ook polarisatie. En de waarheid ligt ergens in het midden.

Mijn waarheid

En nu terug naar jouw eigen waarheid. Hoe is jouw situatie nu en hoeveel invloed heb jij daarop?

Zie jij, net zoals ik, deze hele situatie als een enorme ontwikkelingskans om te transformeren en te innoveren. Om al je thema’s, die nu onder een vergrootglas worden gelegd, aan te pakken. In mijn eigen geval heb ik afgelopen zomer na 10 jaar eindelijk het besluit genomen om mijn vaste baan op te zeggen en mijn hart te gaan volgen en te vertrouwen op mijn eigen kunnen als zelfstandig coach en trainer. De vrijheid om te doen waar ik echt goed in bent, op mijn eigen manier waar ik energie van krijg is ook nu nog steeds zoveel meer waard dan angstvallig vasthouden aan financiële (schijn)zekerheid. Deze crisis heeft veel van mijn werkzaamheden tijdelijk stil gelegd. Online trainen was nieuw maar krijg ik steeds beter onder de knie. En op het gebied van loopbaancoaching groeien de mogelijkheden alweer. Het is de ultieme proef om te blijven vertrouwen in mijn eigen kunnen en vergt creatief en doortastend ondernemerschap. Geduld hebben dat ik hetgeen ik gezaaid heb ook mag gaan oogsten zonder terug te vallen in oude patronen waarin ik geen werkgeluk ervaar.

 

Jouw waarheid

Maar goed bovenstaande is mijn waarheid. Geldt dit ook voor jou? Of heeft de crisis jou laten stilstaan bij het feit dat de werksituatie waarin je zit, je geen energie geeft? En komt dit door de veranderingen waarin je nu mee moet die nu niet meer passen bij jouw talenten en persoonlijkheid? Of heeft het alleen maar nog duidelijker gemaakt dat de werksituatie waarin je zat eigenlijk al lang niet meer bij je paste? Dit is wel het ultieme moment om naar binnen te kijken en jezelf af te vragen: wie ben ik, wat vind ik belangrijk, wat wil ik, wat kan ik en wat heb ik nodig om mijn potentieel tot uitdrukking te brengen en regie te hebben over mijn eigen werkgeluk?

Ben je nog gelukkig en zit je nog op je plek binnen je huidige werksituatie of zou je het graag anders zien? Mogelijk heb je daar al het nodige zelfonderzoek in gedaan en ook al stappen gezet. Wellicht zit je vast en wil je wel anders, maar weet je niet hoe verder.

Regisseur

Stel je nu eens voor dat jij de regisseur bent van het stuk dat ‘jouw ideale leven’ heet, waarin jij de tools hebt om te ontdekken wat jouw talenten zijn en hoe je die het beste kan benutten. Dat jij de regie over jouw eigen werkgeluk terug kan pakken en de blokkades die je daarbij voelt, kan overwinnen.

ExpressieCoaching kan daarbij helpen. Met een afgestemd aanbod van tools en begeleiding om de talenten en persoonlijkheid van jou en je collega’s in kaart te brengen, zodat jullie binnen je team een ideale werksituatie kunnen creëren, waarin ieder optimaal tot zijn recht komt.

Blijkt nou dat de huidige werksituatie niet passend meer is, dan kunnen we tijdens loopbaancoaching samen toe werken naar een nieuwe ideale werksituatie.

Neem contact op om de mogelijkheden voor loopbaancoaching of teamtraining voor jouw bedrijf te bespreken

Samenwerkingspartner

Voor (grotere) opdrachten in de publieke sector en in het aanbieden van de erkende NLP opleidingen werk ik samen, als freelance coach en trainer, met Mensium . Een mooi en warm bedrijf met een geweldig team coaches en trainers, dat de mens centraal zet in haar dienstverlening op een manier die aansluit bij mijn eigen bedrijfsvisie en -waarden.
Dit blog zal ook verschijnen op hun website en social media.

Neem contact met mij op voor meer informatie over de mogelijkheden van mobiliteitsdienstverlening of persoonlijkheids- en/of teamanalyses.

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -