Kwestie van mindset

Herken je dat je je van alles voorneemt, maar het gevoel hebt dat het behalen van je persoonlijke doelen niet voor jou lijkt weggelegd? Je lichaam geeft allerlei signalen dat er iets moet veranderen, maar er moet eerst een knopje om!

Allereerst hoe belangrijk is het behalen van het doel voor jou? Wat levert het op als je het bereikt hebt? En nog veel belangrijker, levert het je meer op dan blijven hangen in de situatie zoals die nu is? Je hebt de situatie namelijk niet voor niets in stand gehouden.

Dagelijkse oefening
Als je besloten hebt dat het doel je meer gaat opleveren, doorloop dan de volgende stappen:
– Ga met jezelf in gesprek en bepaal heel specifiek wat je wil bereiken binnen welke tijd. Let op dat het positief geformuleerd (dus wat wil je wel) is en dat je er zelf invloed op hebt. Kijk hierbij naar linksonder
– Vorm een beeld van jezelf hoe je eruit ziet en wat je doet wanneer je dat doel bereikt hebt. Kijk hierbij naar rechtsboven.
– Wat hoor of zeg je als je het doel bereikt hebt. Kijk hierbij naar rechts.
– Stel je voor hoe je je voelt als je je doel bereikt hebt en laat dit gevoel door je lijf stromen. Kijk hierbij naar rechtsonder.
P.s. Linkshandigen kijken precies de andere kant op.

Herhaal dit dagelijks en je zal merken dat het makkelijker wordt om je doel te bereiken.

Als expressiecoach help ik je om in contact te komen met je jezelf om van daaruit tot uiting te brengen wat daadwerkelijk belangrijk voor je is.

Allereerst hoe belangrijk is het behalen van het doel voor jou? Wat levert het op als je het bereikt hebt? En nog veel belangrijker, levert het je meer op dan blijven hangen in de situatie zoals die nu is? Je hebt de situatie namelijk niet voor niets in stand gehouden.

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -