NLP

NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren. Kort door de bocht gezegd is NLP een methode om doelmatiger te kunnen denken en effectiever met anderen te communiceren. Neuro heeft betrekking op hoe je hersenen omgaan met alle info die via je zintuigen binnen komt. Linguïstisch verwijst naar de taal, zowel de gesproken woorden als je lichaamstaal en hoe je die gebruikt . Programmeren gaat over de gedragspatronen die je hebt aangeleerd en dus ook zelf kan veranderen.

Volgens NLP reageer je in je leven niet zozeer op de wereld om je heen, als wel op het model dat je van de wereld hebt gemaakt. NLP verandert niet de wereld, maar helpt je de manier te veranderen waarop je de wereld waarneemt, waardoor je effectiever kunt handelen. In principe is NLP een positieve houding ten aanzien van je leven en je mogelijkheden in plaats van te blijven hangen in je problemen.

ExpressieCoaching biedt NLP aan op een manier die je inzicht geeft in je eigen communicatie en zorgt dat je tools meekrijgt die je direct kan toepassen in je dagelijkse leven.