Persoonlijk leiderschap – Van nood naar deugd

Verstilling en verandering

En toen was er ineens de Coronacrisis…. en stond alles even stil en werd alles anders.

Werk
Voor mijzelf betekent dit een verdamping van al mijn ingeplande inkomsten door afzegging van al mijn trainingen, events en workshops tot aan de zomer. Nu het er even niet is lijkt gek genoeg de gelddruk er juist ook even af. Ik voel me er opvallend kalm onder. Ondertussen pak ik mijn persoonlijk leiderschap door de mogelijkheden te onderzoeken van online samenwerken en het aanbieden van mijn diensten.

Balans
Het vinden van een nieuwe balans tussen werk en privé: thuiswerk, vrije tijd en moederschap. Hoe zorg ik dat ik niet de hele dag alleen maar achter mij laptop bezig ben. Van de ene online meeting in de andere sjezen en tussendoor maar nieuwe dingen ontwikkelen. Maar ook niet eindeloos buiten in de tuin met een Latte en mijn gsm in het zonnetje blijven plakken.

Persoonlijk

En dan mijn 2 pubers die thuis met school bezig zijn. Wow wat doen ze dat goed en wat ben ik trots op die meiden.

Relatie

Helderheid in mijn relatie, wat willen we nu eigenlijk, waar worden we gelukkig van. Loslaten van het plaatje en de structuur die we erop geplakt hadden. Rouwen over wat was, maar ook openheid voor wat nu kan ontstaan.

Gezondheid

En als laatste ook nog bewuster van mijn gezondheid: Eet ik gezond, kom ik genoeg buiten, ben ik genoeg in beweging maar neem ik ook genoeg rust? Hoe zorg ik dat ik genoeg weerstand heb om het virus te lijf te gaan? En wat houd me nou tegen om veel meer te dansen en yoga te doen? Ik weet hoe belangrijk het is om in mijn lichaam te zitten en hoe blij ik daarvan word. Gelukkig zijn ik en geen van mijn naasten nog ernstig getroffen door het virus.

Hoe is dat bij jou?

Hoe ga jij om met verandering?
Gebruik je deze tijd ook om naar binnen te keren en stil te staan bij:
Je werk, vrije tijd, gezin, relatie en/of gezondheid?

Zie jij nieuwe mogelijkheden? Of zit je nu vooral vast in pijn, verdriet, boosheid, angst of zelfs paniek?
Hoe kan je de regie over je eigen geluk (weer terug) pakken? Neem jij persoonlijk leiderschap over je eigen leven en hoe je dat hebt ingericht?

Welke dingen en/of mensen wil je koste wat kost vasthouden en hoe haalbaar is dat?
Wat wil je vanaf nu en in de toekomst verminderen of zelfs helemaal afstoten?
Waar wil  je bij jezelf de focus op gaan leggen om te versterken of zelfs helemaal nieuw op te pakken?

Hoe ziet jouw basis eruit, je wortels die jou de voeding geven om te groeien? Welke ruimte heb je nodig om van alles in jouw omgeving te creëren en te laten opbloeien?

 

De kroon op mijn werk

Corona staat ook voor kroon. De kruinchakra die je kan helpen verbinden met wat er nog meer is. Maar ook de stralenkrans die ontstaat vlak na een zonsverduistering, als na het donker de eerste stralen weer door komen.

Ja het virus brengt een onnoemlijke hoeveelheid ellende met zich mee die ik zeker niet wil wegvlakken. Mijn hart gaat ook uit naar mensen, die zelf of naasten in hun omgeving hebben die eronder lijden.
Echter het biedt ook kansen voor transformatie. Nog nooit eerder was er ook zoveel verbondenheid op deze hele planeet, omdat we met z’n allen door hetzelfde heengaan. Door emoties en ervaringen, die leed veroorzaken te omarmen en hierover met elkaar te communiceren kunnen we onszelf in de ander herkennen, verbinden en daar steun in vinden. Licht en donker kunnen niet zonder elkaar bestaan. Voor mij is dit een levensvisie, die me tot nog toe door alle ellende in mijn leven heeft heen geholpen. Elke persoonlijke crisis liet me er steeds sterker uitkomen. Van lijder naar leider!

Missie

En deze is ook direct gekoppeld aan mijn levensmissie. Ik doe niets liever dan alles wat ik zelf heb geleerd te delen. Anderen inspireren om met moeilijkheden om te gaan en vrede te vinden. De verandering, hoeveel moed soms ook nodig is om je persoonlijk leiderschap te pakken, begint bij onszelf. Dat begint bij minder te beredeneren vanuit je hoofd hoe het zou moeten zijn. En steeds meer te leren luisteren naar de wijsheid van je lijf, hart en intuïtie. Omarm jezelf in liefde en mildheid, zodat dit als een golfbeweging zich mag verspreiden. Allereerst naar de directe omgeving die je rondom jezelf gecreëerd hebt en vervolgens naar de rest van de wereld.

En dat lieve mensen, het effect van het zich verspreiden als een olievlek van het waardevolle wat ikzelf heb geleerd of dat nu praktisch, situationeel, emotioneel, relationeel of spiritueel enzovoort is, dát is de kroon op mijn werk!

Neem jij regie?

Ik kan jou juist nu in deze tijd helpen om te gaan staan in je persoonlijk leiderschap en regie te nemen over je eigen geluk.
Je leren creatief te denken in mogelijkheden op het gebied van: Je werk, je gezin, je relatie en/of je gezondheid.
Ik bied hiervoor, afhankelijk van jouw specifieke vraag, 3 opties:
1 op 1 coaching
– Online training over werkgeluk, communicatie of vitaliteit (nog in ontwikkeling)

P.S. Ook mede-ondernemers en conculega’s schroom niet om contact met me op te nemen.
Ik spar graag met je hoe we elkaar kunnen versterken en vind het fijn mijn ervaringen met je te delen.

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -