Persoonlijk leiderschap

Soms ligt het gewoon voor je neus voor het oprapen…
Dan denk je dat je iets (nog) niet kan en dat je dat eerst moet leren voordat je in actie kan komen, maar is dat alleen maar een gedachte waarvan je jezelf overtuigd hebt.

Afgelopen vrijdag heb ik weer mogen dansen met het mannelijke, het leiderschap en het vrouwelijke, de overgave in mijzelf. Ik vind heerlijk om me over te geven en me mee te laten voeren naar plekken die uitdagend, speels en nieuw voor me zijn, maar ik geniet er ook enorm van om de leiding te nemen en met name grote kerels op te tillen en te verrassen.

Na afloop zei een van de mannen, dat hij meteen voelde dat ik het was waar hij mee danste (in deze dansvorm draagt degene die zich laat leiden een blinddoek). Ik vroeg hem wat daar zo kenmerkend aan was en hij pakte me stevig beet en gaf aan dat het heel krachtig, duidelijk en met sterke wil waar ik naartoe wilde, was. Bijna militaristisch, haha daar valt nog met enige mildheid aan te werken. Wel gaf hij het aan heel fijn te vinden, zo’n krachtig en duidelijk leiderschap te voelen van een vrouw. Dus steek die maar in je zak. En zo hoor ik dat vaker terug na de dans…

Intentie omarmen
En nou terug naar mijn intentie om mezelf minder uit te leggen, te verantwoorden en voortdurend af te stemmen op mijn omgeving en gewoon te gaan doen, mezelf meer te zetten en mensen mee te nemen in de ervaring. Ik mag mijn mannelijke kant meer omarmen om dat wat ik het liefste doe en waarin ik ook onwijs goed ben de wereld in te zetten. Vertrouwend op mijn toegevoegde waarde voor heel veel mensen om ze beter in hun lijf te krijgen en persoonlijke groei door te maken. Dat betekent juist ook binnen het vak van coach/trainer dus ook heel hard aan jezelf werken, zeker vanuit de visie dat het leven een groot leerproces blijft en je voortdurend situaties en mensen op je pad krijgt die je een grote spiegel voorhouden. En blijkbaar heb ook ik daar een blinde vlek, want zoals in de dans lijflijk blijkt heb ik alles in huis om stevig leiderschap neer te zetten.

Coach als spiegel
Ja ja vaak ben je zelf, je beste coach! En ook de beste coaches hebben hun thema’s en zijn gelukkig ook niet perfect en maar gewoon mensen, die je zeker niet op een voetstuk hoeft te plaatsen. Een goede coach kan echter wel goed op zichzelf reflecteren en kan daarin een mooie spiegel voor jou zijn in hoe om te gaan met het proces van persoonlijke ontwikkeling.

De kunst is te genieten van het proces en alles wat je daarbij tegenkomt te zien als cadeautjes van het universum om jou vooruit te helpen. En te focussen op wat daar al wel is en niet blijven hangen op wat er niet is, gevoed vanuit oude overtuigingen die allang niet meer blijken te kloppen.

Ervaren dat je groeit, is wat ik iedereen van harte gun!

Warme groet Pauline

 

___________________________________________

 

 

Work & Shine is een mooie manier om lijfelijk met je thema’s aan de slag te gaan en met behulp van de spiegels in de groep een flinke stap te zetten op het gebied van je persoonlijke ontwikkeling. Ik ontmoet je daarin graag!

Als je direct wil weten wat ik voor je kan betekenen, neem dan contact op.

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -