Ervaar jij nog regie?

Uitdaging

De huidige situatie verandert een hoop voor velen van ons, zeker voor diegenen die met mensen werken. Dit kan druk, stress, angst, teleurstelling, zorgen en snel schakelen met zich meebrengen. Hierdoor kan je minder werkgeluk ervaren.

Nu de maatregelen weer aangescherpt zijn, had ik zelf ook wel even een uitdaging afgelopen week. Want als trainer en coach geloof ik in de kracht van het werken met groepen. Het liefst live en dat is nu even wat ingewikkelder.

Maar gelukkig niet onmogelijk…

Regie over eigen werkgeluk

Zorg druk

Zeker de zorg staat natuurlijk erg onder druk in deze tijd. Van de branches die werken met mensen, werken zij met de meest kwetsbare doelgroepen: Ouderen, mensen die ziek zijn, degenen waar Corona het hardst toeslaat en meest zichtbaar is.

Dit brengt een aantal zaken met zich mee, die stress kunnen veroorzaken:

  • Als eerste de verantwoordelijkheid die je draagt voor de zorg voor een ander, maar ook die voor elkaar en jezelf.
  • Maar ook omgaan met piekmomenten binnen de middelen en tijd die je hebt.
  • Ten derde dilemma’s waar je voor staat in de keuzes die je moet maken rondom gezondheid. Dit kan bijvoorbeeld gaan over het volgen van protocollen en maatregelen in balans met intuïtief en empatisch aanvoelen wat nodig is.
  • Als laatste om nog niet te spreken over het omgaan met allerlei lagen emoties die deze tijd met zich meebrengt. Dealen met de scherpe tegenstellingen die zich aftekenen in onze maatschappij.

Ga er maar aan staan! En dan ook nog zorgen dat je zelf gezond blijft.

Work & Shine Online

Mijn specialisatie ligt op het gebied van ziektepreventie. ExpressieCoaching draagt bij om zorgmedewerkers stralend en gezond aan het werk te houden, het gevoel van geleefd worden te verminderen. Door teams en/of individuen te coachen om regie te nemen over hun eigen werkgeluk, potentieel tot uitdrukking te brengen en helder te communiceren.

Gelukkig heb ik me als coach en trainer na de nieuwe maatregelen snel kunnen herpakken. Dankzij de eerste lockdown heb ik een heel online traject klaar liggen Dit heb ik ook al een keer met succes en tevreden klanten doorlopen. Zie het prachtige getuigschrift van Sylvia Oonk en Marjolijn van den Berg.

Het mooie aan Online is dat het altijd gewoon door kan gaan!
In afstemming met de de groep kunnen we per keer besluiten om on- of offline verder te gaan rekening houdend met alle omstandigheden.

Vrijheid en regie ontstaat daar waar je ziet dat je keuzes kan maken binnen de mogelijkheden die er wel zijn!

Maak deze maand op vrijdag 9, 16 of 30 oktober kennis met de mogelijkheden tijdens een online Shine Express workshop en ontvang direct al 10 Work & Shine tips!

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -