Regie over geluk

Omgaan met verandering

Wie kent er geen enkel persoon of bedrijf bij wie alles door Corona veranderd is in de werk en/of privé situatie en die best moeite heeft daar mee om te gaan?

Wij allemaal wel iemand toch?

Als trainer en coach bij ExpressieCoaching begeleid ik mensen regie (terug) te pakken over hun eigen (werk)geluk. Ik zet mijn expertise graag in om het voor mensen en bedrijven makkelijker te maken hiermee om te gaan en te voorkomen dat we straks allemaal overspannen ziek thuis zitten.

Tips om regie terug te pakken

Ik geef je graag een paar tips, die mij altijd helpen om de regie terug te pakken in situaties waar ik weinig controle over heb:

  1. Leven van dag tot dag en van moment tot moment: als je heel ver vooruit kijkt kan je jezelf gek maken met ‘What if’ scenario’s. Probeer te zijn met alles wat er nu is en daarvan te leren en daar het beste van te maken. Hou het dicht bij jezelf, keep it simple.
  2. Focus op wat er wel is: het mooie weer, de natuur die ontluikt, een goed boek, een lekkere bak koffie of thee, een telefoongesprek met een dierbare, muziek, kunst, een uitdagende opdracht, etc. Geniet van de kleine dingen met volle teugen, want dat zijn de momenten die er nu echt toe doen.
  3. Bekijk het eens vanuit een ander perspectief: alles heeft altijd 2 kanten. Als je dat kan zien, helpt het te relativeren. Zit je vast in je eigen tunneltje, (video)bel dan eens met iemand waar je meestal energie van krijgt en vraagt diegene met je mee te denken.
  4. Nothing happens for no reason: wat laat de situatie jou zien, wat kan je over jezelf leren? Overal waar deuren dichtgaan, openen er op een andere plek nieuwe deuren. Als je de confrontatie aan durft te gaan met jezelf ook al kom je onderweg misschien donkere stukken tegen, kom je hier altijd sterker en lichter uit dan daarvoor.
  5. Krop je gevoelens en gedachten niet op maar geef er uiting aan op een manier die bij jou past: hoe creatiever en hoe meer in het lijf, hoe dichter je bij de essentie komt en hoe minder jouw mind met je gedachtenkronkels aan de haal gaat. Er is geen waarheid, alleen maar voelen en vertrouwen op wat voor jou klopt. Dus ren het eruit, huil, lach, dans, zing, schrijf, schreeuw, enz…. Echt ik beloof je als je emoties (e-motion: energie in beweging) volluit kan laten stromen en niet vast zet in je lijf dan worden ze daarna zachter en dat lucht op
  6. Ben lief en mild voor jezelf! Je bent helemaal okay zoals je bent, met alles erop en eraan. Je hoeft niet perfect te zijn. Je kan een gat niet voor een ander opvullen en een ander niet voor jou. Zorg goed voor jezelf, heb jezelf lief en omarm jezelf. Alleen dan kan je er ook voor een ander zijn. Heb je inspiratie nodig? Luister dan eens naar het liedje ‘Ik hou van mij’ van Harry Jekkers

Actief verdiepen

Wil je actiever aan de slag om de regie terug te nemen of heb je daar meer begeleiding bij nodig?

In deze tijd vraagt het ook van mij om flexibel en creatief te zijn nu ik voorlopig niet live kan trainen en coachen.
Dus pak je kans tegen een bescheiden online tarief met één van de volgende mogelijkheden:

Online aanbod

🌞Wekelijks op maandag om 16 uur en woensdag om 9 uur een online workshop uit het Work&Shine traject.

Komende week 20 en 22 april gaat het over ‘Healthy Ambition’: vanuit je kwaliteiten kijken, welke uitdagingen je op een gezonde manier aan kan gaan.

De thema’s ‘Work&Shine’ en ‘Who am I’ zijn al gepasseerd en de filmpjes, die ik van elk onderwerp maak, kan je op je eigen tijd volgen, zijn op te vragen via de website.

Work & Shine

🙃NLP kan je helpen de wereld in een ander perspectief te zien en daar effectief mee om te gaan.

23 en 30 april is er een algemene kennismakingsworkshop NLP voor degenen die willen weten wat NLP überhaupt is.

22 en 29 april zoom ik in op het ‘Denken in Mogelijkheden’ met technieken vanuit NLP. Oftewel creatief leren denken, wat hard nodig is in deze tijd.

NLP workshops

🤗Coaching op maat: via (video)bellen help ik jou met je specifieke coachvraag om de regie terug te nemen over je eigen geluk in je werk- en/of privé situatie.

Of je kan een privé sessie inplannen van een van bovenstaande workshops

Coaching op maat

Meer info over mijn aanbod en aanmelden kan op mijn website

Ga naar aanbod

Inspiratie en betekenis

Ik ben graag van betekenis voor een ander in deze situatie. Wil jij dat voor mij zijn door dit bericht te delen met mensen en bedrijven die mijn hulp goed kunnen gebruiken?🥰🙏🌸

Ter afsluiting wil graag een van mijn inspiratiegedichten met je delen, ik hoop dat je er steun en inspiratie uit kan putten.

Hey jij

Hey jij!

Ja jij daar

Jij zo helemaal jij

Zo prachtig, volledig, in woord en gebaar

Druk van buiten, van binnen vrij

In staat de wereld te aanschouwen

Geraakt te worden en te rouwen

Jouw eigen leven op te bouwen

Jezelf omarmen en vertrouwen

Mag ik jou verleiden?

Uitnodigen te dromen groots en exclusief

Je door creatiekracht laten leiden

Te stralen kleurrijk en expressief

Een nieuw wereldbeeld

Een ander perspectief

Lief en leed gedeeld, geheeld

Individu al-één van het collectief

Ben je bereid nu te kiezen

of blijf je liever kniezen

De kansen in de smiezen

Te teasen, jezelf en de wereld pleasen

Hey jij!

Ja jij, echt helemaal jij!

Ik zie jou, volledig kwetsbaar en naakt

Ik juich toe hoe jij schitterend in volle kracht ontwaakt!

p.s. Gun jij een ander of je personeel zo’n inspiratiegedicht op maat, neem dan ook even contact met me op wat ik daarin voor je kan doen.

 

Warme groet Pauline Bruins

Trainer & Coach ExpressieCoaching

 

Vrij om jezelf te zijn, uit het hoofd in het lijf! Soms hoeft het niet zo ingewikkeld te zijn.

Ik kom graag met je in contact!

Contact

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -