De training 'Expressie op de BSO' was heel leerzaam, leuk en duidelijk. Pauline Bruins, de trainer was inspirerend, behulpzaam, duidelijk, spontaan en erg vriendelijk. Ze genoot ervan ons dingen te leren, gaf veel informatie en deed met ons mee. Het meest waardevol aan de training was dat alles wat we leerden en oefenden toepasbaar is met de kinderen in de praktijk, dat er rekening werd gehouden met onzekerheid over presenteren, dat er veel verschillende werkvormen waren gericht op de interactie in de groep en dat er afstemming was op de behoeften van de groep. We zouden ons graag nog verder willen verdiepen in het aanbieden van drama-activiteiten in een vervolgtraining. We bevelen deze training aan aan scholen en kinderopvangcentra, eigenlijk aan iedereen die met kinderen werkt.

   

Pedagogisch Medewerkers: Nadire, Ayse, Esra, Nuray, Zuliye en Tuba

Kindcentrum Academia Schiedam

Wij, reeds jarenlang afgestudeerde mental health counselors, spraken bij ons afstuderen af “dat we elkaar zouden blijven zien”. Zo stond dit jaar ook de workshop “ Gezonde Ambitie“ van Pauline op het programma. Op een zonnige zondagmorgen namen we buiten op het terras plaats in een kringetje. Pauline begon met een aantal ontspanningsoefeningen, die, met de zon op je lijf, dubbel zo ontspannend werkten. Met een heerlijk relaxed gevoel begonnen wij aan de verschillende oefeningen, die Pauline ons op een rustige en heldere manier voorschotelde. Heel verrassend om vragen als: Wat zijn jouw ambities; Waar zit jouw kracht; Wat voel je als je vasthoudt;  Wat voel je als je loslaat, om te zetten in beweging en dit te ervaren en te voelen. Heel speciaal om deze workshop te ervaren en om concrete zaken om te zetten in een beweging. Nu, twee weken later blijkt dat ik mijn kracht en ambities kan oproepen door de bewegingen te doen die ik in de workshop van Pauline geleerd heb. Echt heerlijk. Lieve Pauline, hartelijk dank voor deze verrassende en fijne zondagochtend.

Marleen Groen

Vandaag heb ik een danscoachsessie gedaan om mijn aandacht/focus te verbeteren. Ik ben snel afgeleid van waar ik mee bezig ben. Al snel merkten we knelpunten op dit gebied die aangepakt konden worden. Ik heb nu een beter beeld van waar het fout gaat en hoe ik dit kan verbeteren. Ik vond dit een hele fijne manier van coaching omdat je de informatie gelijk koppelt aan je lichaam en zo precies voelt waar knelpunten zitten. Bedankt lieve Pauline!

Samantha Dekker

Adelio Deco

Twee weken geleden heel intens met alle lieve mensen om mij heen antwoord gevonden op 'Who am I'. Gisteren een prachtige dansavond met het thema 'Vrouwelijkheid'. Dank je wel voor je fantastische begeleiding Pauline. Door het dansen weer dichter bij mezelf gekomen en oude belemmerende woede rondom mijn heupen weggedanst! Een gezellige avond en in de gecreëerde veilige omgeving kon ik kwetsbaar zijn en kwam in mijn kracht. Van harte aan te bevelen voor wie nog iets wil aanpakken! Nog 2 heerlijke avonden te gaan met thema's Sisterhood en Vrouwelijk Leiderschap! In liefde werken aan jezelf; Ben zo trots dat ik mezelf 4 van deze avonden cadeau doe.

Jeannette Hoek

Praktijk Jeannette Hoek

Danscoachsessie gedaan, super! Van denken naar voelen, van wegduwen naar omarmen en in beweging laten komen, dansen, uiten, dansen, doorleven, naar bevrijding, geaard voelen en stromen... Wat een energie kwam er vrij, mijn handen deden er bijna pijn van. Heel blij mee, een grote stap vooruit, BEDANKT!

Bianca Tobé

Zo dankbaar dat je er was Pauline. Ontvang zoveel mooie berichten over je fantastische dansworkshop gisteren. Wat een energie. Dankjewel krachtvrouw jij bent zo goed in wat je doet. Een van de deelneemsters vertelde dat ze het vuur weer helemaal in haar voelde stromen. We kijken er allemaal naar uit je weer bij ons te ontvangen. Ook deze workshop zit al weer bijna vol!

Mylene

Praktijk de Meridiaan

Pauline brengt tijdens de NLP-training gevoel en lichaamswerk mee. Geeft op het juiste moment een aanvulling op gevoel of humor om te verdiepen of te ontspannen.

Erica

Gaaf wijf! Sensitief, warm, lief, toppertje. Vanaf de eerste trainingsdag van de NLP Master Practitioner wilde ik zijn zoals zij rustig, gevoelig, ontspannen. Wat een toegevoegde waarde ben jij! Bedankt voor je persoonlijke uitleggen tijdens de lessen.

Monique

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

Barbara

Dankjewel Pauline Bruins, voor je inspirerende, wilde, gave, sensuele, mooie, energieke, wonderlijke workshop! Ik heb heerlijk gedanst ( en flink gezweet!) In het najaar weer?

Maroesja

Ik heb een aantal keren mee mogen dansen op de vrije dans avonden. Heerlijk wat doe jij dat goed. Je nodigt ons uit om vrij te zijn in gevoel en expressie. Voelde mij welkom, dank hier voor.  Mijn motto niets moet alles mag, vertaal jij in dans. Je bent een mooi warm mens!

Marjan

Pauline danst met haar gehele lijf en meer. Legt alles goed uit en laat ons zelf ontdekken. Mooie afstemming met ons als groep in deze buikdans workshop. Bedankt Pauline

Angela

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

Sandra

Ik denk dat Pauline heel goed weet waarover ze praat en ik vind dat ze zichzelf goed en professioneel presenteert terwijl ze ook zichzelf blijft. Ze neemt de tijd voor haar deelnemers en stuurt bij waar nodig. Volgens mij past ze haar NLP kennis daarbij ook prima toe. Interesse in NLP had ik al een tijdje, maar ik wist niet goed of het iets voor mij zou zijn. Ik heb dankzij de workshop Kennismaking met NLP een beter beeld bij wat NLP nu werkelijk is. Ik moet toegeven dat ik een beetje angstig was dat het nogal zweverig zou zijn, maar dat viel me uiteindelijk heel erg mee. Eigenlijk zijn het zaken die ik in mijn werk en privé al toepas. Blij verrast dus.

Jorik

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

Carolien

Tijdens jouw workshops in 2016 heb ik me op mijn gemak, me gestimuleerd en gewaardeerd gevoeld en heb ik in alle vrijheid en veiligheid gedanst als had ik vleugels...

Ralph Reijnders

Wat ik nu nog vooral merk, en wat er al was eigenlijk na slechts een ochtend met jou , is dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Ik ben heel blij met jou op vakantie deze cursusweek 'Spelen met wensen' doorgemaakt te hebben. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Dit alles heb ik aan jou te danken. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Ik dank je en vind je geweldig! Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen. En daardoor ben ik een nog betere moeder!

Angelique

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima! De les van gisteren lijkt me prima geschikt om ze een indicatie te geven van wat het doet.

Marieke

Tijdens de NLP training bij Pauline was ik onder de indruk van haar scherpe geest. Ze kan zeer snel denken en de NLP theorie aan je persoonlijke praktijksituatie koppelen. Ook gaf zij tussen de regels van de training door veel coachingsinzichten. Ik heb er veel aan gehad!

Roos Anemaet

Rooskleurig Communicatieburo

Ik heb genoten van de buikdanscursus van Pauline. Pauline begroette ons elke ochtend met een vrolijke lach en door de inspirerende manier van les geven kon je merken dat ze een passie heeft voor buikdansen die ze graag met anderen wil delen. Ze weet een goede ongedwongen sfeer te creëren die maakte dat iedereen zich op z'n gemak voelde, ook tijdens het 'optreden' aan het einde van de week.

Ida Wouters

Dank je wel Pauline voor je gelijkwaardige, positieve gesprekken! Ik kan er zeker verder mee. Wat ik zo prettig vond was je aandacht en inzicht in dingen die het hart aan gaan waardoor de 'hoofdzaken' naar de achtergrond verdwenen. Dat zorgde ervoor dat ik veel dingen (vanzelf en uit mezelf) al anders ging bekijken. Dit is ook wat jou onderscheidt van anderen. Pauline heeft mij in de drie gesprekken die ik met haar heb gehad knelpunten van meerdere kanten laten bekijken. Niet alleen door te praten maar vooral ook door te doen (tekenen, dansen), wat niet alleen veel prettiger werkt maar ook effectiever is (het kwartje valt sneller).Daarnaast voelde ik me gehoord omdat je ontzettend goed kan luisteren. Daardoor niet om de 'hete brei' heen gedraaid maar meteen tot de kern gekomen! Dank je wel!

Petra

Pauline Bruins zocht tijdens haar opleiding voor NLP coach/counselor oefencliënten. Door de betrokken, deskundige, empatische kwaliteiten van Pauline heb ik in een aantal persoonlijke bijeenkomsten duidelijk gekregen waar mijn mogelijkheden, talenten en kwaliteiten liggen om weer een balans te vinden tussen prive, werk en studie. Hierdoor kan ik mijn gevoel, verstand en intuitie in evenwicht tot uiting laten komen en gewenste doelen nastreven. Ik heb er alle vertrouwen in dat zij een bloeiende praktijk krijgt.

Ank

Pauline kan op een rustige manier inzicht geven op een creatieve en beweeglijke manier tijdens haar coaching en cursussen. Ze geeft ruimte om zelf tot inzicht te komen en komt met creatieve oplossingen en oefeningen om wat vast zit los te krijgen (zowel fysiek als emotioneel). Bedankt Pauline voor je begeleiding in november, december en januari.

Nanda

Tijdens een cursus NLP, Dans en Drama heb ik Pauline leren kennen. We waren met een groep van 4 mooie vrouwen, die stuk voor stuk een item hadden om aan te werken. De cursus was er 1 vol beweging, bij jezelf komen, verbinding en soms even heel confronterend. Maar wat hebben we verhelderende inzichten ervaren en meegekregen. Ik draag de herinnering van deze mooie tijd mee in mijn hart. Met de inzichten ga ik thuis verder aan de slag. Op naar een nog mooier en liefdevoller leven. Pauline bedankt voor je zachte, heldere en liefdevolle inzet.

Miranda

Een cursusweek met Pauline......van top tot teen, body en soul aangeraakt worden in het onderzoeken en erkennen van je diepste wensen. Lijfelijk ervaren wat je innerlijke strijd en de ontwarring daarvan teweeg kan brengen. Voor mij heeft het veel antwoorden gebracht maar ook veel plezier en genieten met en van de andere cursisten. Pauline speelt in op de behoeften van het moment en is creatief,analytisch,empatisch en heel lief. Kortom...een bijzondere ervaring.

Annette

Een heerlijke week gehad met Pauline. Fijn om samen te werken in de groep. Bij alles wat er in de groep gebeurde had Pauline een leuke oefening of opdracht. Ze speelde goed op ons in, en door haar creativiteit en improvisatievermogen werd het een prachtig en logisch geheel.

Inger

Jouw cursus heb ik heel positief ervaren. Je betrokkenheid en je geduld zijn opvallend groot. Graag tot ziens

Ger

Ik heb jouw cursus als heel prettig ervaren. Het is fijn om spelenderwijs jezelf en anderen beter te leren kennen. Ook heel verrassend en inspirerend om zo spelend, voelend, dansend, acterend, schetsend met elkaar tot de kern te komen. Heb bij je cursus weer een stukje van mezelf ontdekt en meer wijsheid ervaren! Bedankt

Anja

De NLP-coachsessies bij Pauline helpen mij om mijn persoonlijke doelen te bereiken. Het maakt niet uit op welk gebied; werk, gezin, de liefde, het kan allemaal. Ik ervaar sterk teamwork. Ik kom met wie ik ben en met mijn verlangens en Pauline helpt me met het vertalen naar een realistisch doel. De sessies werken direct goed door in mijn denken, voelen en handelen. Kortom, als jij de kapitein wilt zijn in de boot van jouw levensstroom, zet Pauline dan in als 1e stuurvrouw. Ze helpt je bij het zetten en houden van je koers.

Lizette

Lieve Pauline, het was heel fijn om bij jou een workshop NLP te volgen. Je doet dat met een zekere ontspannenheid en eenvoud. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Je hebt me ook echt geholpen. Mede door de 'les' die ik daar leerde kon (en kan) ik nu beter met bepaalde (emotionele) zaken omgaan. En dat was mijn doel! O ja, soms stap ik nog wel eens eventjes in een gelukscirceltje, daar word ik nog steeds vrolijk van. (Hetzij omdat het cirkeltje werkt, hetzij omdat ik het zo'n grappig idee vindt 'even in een cirkeltje stappen - klaar!')

Shirley Jaspers