Stralend falen

Hoe ga je om met tegenslagen? Hoe krabbel je er weer uit en zorg je dat je ervan leert en er steeds sterker en beter uitkomt? Hoe kan je een op het eerste gezicht negatieve ervaring omzetten in een positieve ervaring? Oftewel hoe kan je stralend falen?

Van falen naar kracht

Ik ken het zo goed zowel in mijn werk als privé en probeer van elke situatie en persoon weer te leren. Het moeilijkste is dat je niet ontkomt aan je eigen ontwikkeling. Ik heb zelf 2 scheidingen meegemaakt en het heeft wel even geduurd voordat ik uit mijn eigen gouden kooi van een vaste baan in het onderwijs durfde te ontsnappen en mijn hart durfde te gaan volgen. Het heeft wel eens gevoeld als falen, maar nu zie ik dat als een enorme kracht. Ik weet hoe het is om zo’n proces te doorlopen en hoe je er sterker dan ooit uit kan komen en dat is een enorme aanvulling. Stralend falen houdt voor mij ook in dat ik mijn eigen valkuilen doorzie en doorleefd heb en mijn inzichten deel met anderen, zodat zij zich daarin kunnen spiegelen en we van elkaar kunnen leren. Hoewel iedereen daarin ook uiteraard zijn eigen unieke pad in te bewandelen heeft.

Cadeautje van het universum

Ik geloof er ook heilig in dat het leven je precies dat aanbiedt wat je aan kan en wat je te leren hebt. En denk je dat je er bent, dan krijg je binnen hetzelfde thema net zo lang een grotere uitdaging voorgeschoteld tot je volledig vrij bent en je eigen blokkades hebt opgeruimd. De kunst is om te zien dat elke keer dat je voor je gevoel weer op de bodem van de put zit, je niet zo ver gezonken bent als de keer ervoor en dat je er ook steeds sneller uitkomt en stappen verder bent gekomen. Totdat op een gegeven moment de dag komt dat je afscheid neemt van je oude patroon en je klaar bent een totaal andere weg in te slaan.

Regie nemen

Ongeacht de omstandigheden heb je altijd een keus hoe jij ermee omgaat. Kies je voor het slachtofferschap en ben je een hoopje ellende en boos op de hele wereld over wat jou is aangedaan? Of kies je ervoor om er overheen te stappen zonder terugblikken, je groothouden en verder gaan zonder ervan te leren? Of kies je de laatste optie en dat is met open ogen door alle nare emoties heen gaan, ze een plek geven en leren wat jouw eigen bijdrage in het geheel is geweest en hoe je dat de volgende keer anders kan doen?

“Fall, Rise and Shine again” 

 

I rise and shine and rise and shine
Oh my goodness I feel blessed and fine
Abundance in the air
Flowers in my hair
Can it get any better
Yes it can!
Finally reaching the heart of the matter
And then… KABAM!
Free falling to the ground
With lightspeed faster than sound
Wow that hurts, it really does hurt
Being a mess in a pile of dirt
Surviving mode, breathe in breathe out
Slowly getting back to life again full of doubt
Looking back I see my path
Three steps forward, two steps back
Nowhere to hide, old patterns so attempting and safe
Like an addiction reaching for me in a wave
Easy to swallow and hide myself back in
But then… there’s this new little voice calling me from within
Honey, love, this is not who you are anymore
Stop fighting this same old war
Life is serving you nothing you can’t bare
You know you’re awaken, just be your lessons aware
Nothing happens for no reason
Anything and anyone can be your present in this lifeseason
Your presents will be abundantly served until you wrap them out
Open up and surrender and they’ll point your way out
And with a backpack full of gifts with unmeasurable wisdom
My fortunate experience helps me stand up, rise and shine again and continue my journey in freedom.

 

 

Uitdrukking aan geven

Ieder heeft zijn eigen manier om met gebeurtenissen die voelen als falen om te gaan en daar uitdrukking aan te geven. In sommige omstandigheden heb je je beschermingsmechanismen nodig om te overleven op de korte termijn. Op de langere termijn kan je je afvragen of die je verder vooruithelpen. Voel je je sterk genoeg om te dealen met je eigen monsters, dan zijn er verschillende manieren om tot expressie te komen Een creatieve manier is om er een gedicht over te schrijven, muziek te maken, alles eruit te dansen, je gevoelens en gedachten in een schilderij of beeld in beweging te brengen, enz. Uiteraard kan je er ook gewoon met iemand over praten. Creatieve en expressieve middelen zorgen er echter voor dat je minder in je hoofd blijft malen en sneller en dichter bij de lijfelijke ervaring, je gevoel en intuïtie op de laag van het onbewuste weten kan komen. Opgekropte energie vindt zich sneller een weg naar buiten. Het is niet altijd gemakkelijk maar wel zo verrijkend. En als je uit het dal gekrabbeld bent, lijken sommige dingen ineens niet meer zo ingewikkeld.

Spreekt het idee je aan om het leven wat minder ingewikkeld te maken en de cadeaus die je worden aangereikt te herkennen en te openen? Ben je hard gevallen en/of vastgelopen en wil je weer opstaan en stralen, maar weet je nog niet hoe?

Ik nodig je uit naar binnen te gaan en te zoeken naar een expressieve vorm die bij jou past. Bekijk de wereld een keer vanuit een ander perspectief en zorg dat jou overkomt waarvan je nooit had durven dromen dat het jou zou overkomen!

Pauline Bruins is Expressiecoach, wat inhoudt dat ze mensen coacht en traint zichzelf tot uitdrukking te brengen en regie te nemen over hun eigen (werk)geluk.

Help mij stralend te falen

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -