Stromen in overvloed

Mijn vraag aan de dansers bij Free Expression Dance afgelopen vrijdag: Wat wens je jezelf toe deze zomer? Welke intentie neem je mee in de dans vanavond? Woorden als genieten, vrijheid, lief zijn voor mezelf, creativiteit, out of my comfortzone, verbinden kwamen naar boven. Allemaal dingen die ik als een spiegel op mezelf zou kunnen plakken. Want is de wereld die we om ons heen scheppen immers niet een weerspiegeling van onze eigen ziel, onze eigen creatiekracht?

En lieve mensen voor mezelf had ik ‘Stromen in overvloed’, want stromen dat doet het! In golven tegelijk en dat is soms overweldigend, maar ook geweldig. De tijd van mezelf ervoor verstoppen is voorbij. Mijn lichaam en geest gaan er niet meer akkoord dat ik verdwijn in de schaduw. Mijn ziel wil zijn, wil stralen door de weg van mijn hart en onderbuik te volgen. Ik wil creatief en expressief zijn, initiëren, sprankelen, raken en inspireren.

Dans en heel jezelf

Afgelopen jaar heb ik heel veel werk aan mezelf verricht. Ik hoef jullie daarbij denk ik niet te vertellen wat in de eerste plaats dans daarin voor een plek heeft gehad. Maar ik kan het niet laten, want het maakt mij zo blij en gepassioneerd… Dans is zo doeltreffend, in het hier en nu, uit je hoofd en het verankert direct in je lichaam, gevoel en de ervaring. Je komt letterlijk en figuurlijk in beweging, in je eigen flow.
Helaas zit er voor zoveel mensen nog een beperkende overtuiging op alleen al het woord Dans: Oei eng, kan ik niet, ben niet goed genoeg, durf mezelf niet te laten zien, mijn lijf is niet okay, enz,enz. Zoveel mensen die volledig geblokkeerd zijn in (delen van) hun lijf met alle fysieke en mentale gevolgen vandien. Dans is in mijn ogen niet meer en niet minder dan je eigen beweging en energie volgen. Je eigen tempo en ritme bepalen. Spelen met en verkennen van de mogelijkheden van je eigen lichaam. Ontspannen en plezier ervaren in je eigen flow en in de wisselwerking in het contact met de bewegingen van anderen. Genieten van de herkenning en je ook laten inspireren door de diversiteit. Wie wel eens bij mij gedanst heeft, weet dat het een safe space is waarin je volledig jezelf mag zijn, waar niets te gek is en niets moet en alles mag, maar waar je wel wordt uitgenodigd in de magie buiten je eigen comfortzone te stappen. Zolang je maar goed naar jezelf luistert en voor jezelf zorgt.

Ontwaken

Naast dat ik andere mensen graag begeleid in hun proces van dichter bij zichzelf komen, heb ik ikzelf ook de nodige coaching, workshops, training, opleiding en retreats gevolgd. Zowel persoonlijk als professioneel ben ik behoorlijk de confrontatie met mezelf aangegaan. Niet altijd de makkelijkste route en zeker niet zonder hobbels, want o wat hou ik toch stiekem ook van veiligheid en zekerheid, maar de sprongen in het diepe die ik daarin genomen heb waren zo inzichtgevend en uiteindelijk zo bevrijdend. Alsof ik keer op keer meer ontwaak en herboren wordt. Mijn oude overtuigingen soms letterlijk van mezelf afschuddend en jongens en meisjes het stroomt, heeerlijk!!! Met vallen en opstaan on my way up to the top of the mountain.

Zorgen voor lichaam en geest

Mijn visie is dat lichaam, ziel en geest een energetisch geheel zijn. Het ene heeft invloed op het andere. Door je eigen thema’s letterlijk en figuurlijk te lijf te gaan wordt  zowel je lichaam als je geest lichter. Je kan beter onderscheiden wat van jou is en wat van de ander en de overtollige ballast loslaten. Alleen in je hoofd bedenken hoe je dingen anders moet doen,heeft minder effect dan het totaalplaatje aanpakken.

Zoals je goed voor je innerlijk kind zorgt, is het ook van belang goed voor je lichaam te zorgen. Beweging is uiteraard belangrijk. Afgelopen jaar ben ik echter ook steeds bewuster geworden van het het belang van bewust eten. Door op te letten wat je allemaal naar binnen stopt of op je lijf smeert. Onze voeding is steeds meer van “het gemak” en er zitten steeds minder voedingsstoffen in en meer gifstoffen in. Ik heb gewerkt aan mijn doorbloeding, darmen en stofwisseling, belangrijke stoffen toegevoegd en schadelijke stoffen vermindert of weg gelaten. Ik merk dat aan mijn lijf en ook hoe ik letterlijk en figuurlijk in mijn vel zit. Ik begin me er zelfs een beetje aan te irriteren dat zoveel mensen het normaal vinden dat ze maar ziek worden als er weer iets heerst. Is dat normaal of zou je daar preventief meer aan kunnen doen door beter voor je lijf en geest te zorgen? Ondanks een behoorlijk stressvol en druk jaar heeft het algemeen heersende virus mij in ieder geval niet in zijn greep gehad. Vaak geeft je lichaam een signaal en door daar bewust aandacht aan te geven en de werkelijke oorzaak aan te pakken, kan je jezelf helen.
Om hier een voorbeeld van te geven: Ik kwam met hooikoorts-achtige verschijnselen, een kop vol snot zeg maar, naar een danscoachsessie. Ik heb gedanst met mijn nek, schouders en hoofd, mezelf in de dans gemasseerd en op mijn hoofd gedanst. Na afloop was mijn hoofd leeg en de volgende dag voelde ik me weer topfit.

Geld en tijd in overvloed

En als laatste tijd en geld… kennen jullie ze? Een hardnekkige overtuiging van weet ik hoe ver terug om niet in overvloed te mogen leven van datgene waar mijn hart ligt. Mezelf beknellen in een keurslijf en maar maar in bochten wringen om te voldoen aan een plaatje dat niet (meer) bij mij past… Klaar daarmee, ik breek mezelf eruit los, wat een bullshit! Geld verdienen mag ook simpel en leuk zijn! Tijd voor een nieuwe periode om te stromen in overvloed met dingen die goed zijn voor mezelf voor lichaam, ziel en geest. Waarin ik mijn expertise en passie kwijt kan waardoor werken, genieten en creëren wordt. Niet meer hoeven knokken en keihard te pletter werken, maar lekker mogen stromen met alles wat er op mijn pad komt!

 

Wil je met mij mee stromen? Wil je fysiek en mentaal gezonder worden? Wil je je niet langer meer laten leiden door angst en wantrouwen?Ben je nieuwsgierig genoeg om te kijken wat een ander pad je kan brengen en durf je het risico aan om te leven in overvloed? Ik gun het mezelf en ik gun het jou ook!

Zoek me op in een bericht, e-mail, telefoongesprek, real life gesprek of een event en ik vertel je met alle liefde over de verschillende wegen die ik heb bewandeld, die voor jou wellicht ook van betekenis kunnen zijn!

Warme groet,

Pauline Bruins

p.s. Ik zeg niet dat het alleen maar gemakkelijk wordt. Je zal zeker voor de nodige uitdagingen komen te staan. That’s life 😉 !

 

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -