Thuis-werk- stress

Thuiswerk, thuisstress, werkstress, thuiswerkstress...

Meer dan ooit speelt het vinden van een balans werk en privé. De boel is op scherp komen te staan.
Thuiswerken terwijl je al dan niet alleen tegelijkertijd ook voor een gezin, huis relatie moet zorgen. Multitasken op zijn best. Onderliggende thematiek en verhoudingen binnen je relatie, je gezin die nu worden uitvergroot omdat je 24/7 op elkaars lip zit. Je kop niet meer in het zand kunnen steken door op te gaan in de drukte en waan van de dag. Geen mogelijkheid meer voor uitvluchten voor buitenshuis vermaak of werk. Maar wellicht ook de eenzaamheid, terug geworpen worden op jezelf. Is dit wat je voor jezelf voor ogen had? Ben je in staat het geluk van alledag uit jezelf te halen.

 

 

Volksziekte

Stress- en spanningsklachten waren al op weg volksziekte nummer 1 te worden. Ik vrees dat door deze crisis dit alleen nog maar harder gaat. De druk op de vitale beroepen is enorm. Maar ook de zorgen rondom de economie, inkomsten die verdampen, bedrijven die onderuit gaat, schulden die oplopen. En dus ook werk combineren met thuis zoals ik hierboven schreef. De kans op huiselijk geweld, depressie, burnt-out neemt toe.

We hebben niet allemaal invloed op de omstandigheden om ons heen. We hoeven ook zeker niet te doen of het er niet is en emoties hierover weg te stoppen.
Waar we wel invloed op hebben is hoe we ruimte geven aan die emoties. Bewustzijn  op wat er geraakt wordt en dat stuk aangaan met onszelf en vervolgens met de mensen om ons heen. Jij creëert de realiteit om je heen door de betekenis die je eraan geeft en hoe je daar vervolgens naar handelt.

 

 

Help me grip te krijgen!

Levenskracht

Levenskracht, oftewel vitaliteit, gaat over een overvloed aan energie. Ook wel mentale en fysieke gezondheid.
Gekoppeld aan bovenstaand thema, gaat het over hoe je zorgt dat je energie krijgt door een juiste balans van werk-thuis-vrije tijd. Met daarbij aandacht voor het fysieke stuk, een gezonde lifestyle en genoeg ontspanning. Het emotionele stuk, hoe geef jij ruimte aan je emoties. Het relationele stuk, hoe sta je in je gezin, je relatie, andere sociale contacten binnen de mogelijkheden van social distancing. Het mentale stuk, hoe is jou mindset? Ben je in staat creatief te denken nu? En het spirituele stuk oftewel zingeving, hoe zorg je dat je betekenisvol leeft? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Er is geen kant en klaar recept voor vitaliteit. Elk mens is uniek. Belangrijk is dat jij inzicht hebt in hoe het voor jou werkt, zodat jij in je levenskracht komt te staan, waarmee je jezelf gezond en gelukkig houdt los van de omstandigheden.
Als je vast zit in je eigen tunneltje is het niet altijd even gemakkelijk te zien hoe het ook anders kan.

Wil je weten waar ik energie van krijg? Hiernaast zie je mijn mindmap met mijn ideeën over vitaliteit. Mijn levenskracht bestaat voor een groot deel uit anderen verleiden tot handelingen en denkbeelden waar ze zelf niet direct aan zouden denken. Het liefst in beeld, klank, woord en beweging.

Verleid mij maar!

Hey jij!

Ja jij daar
Jij zo helemaal jij
Zo prachtig, volledig, in woord en gebaar
Druk van buiten, van binnen vrij

In staat de wereld te aanschouwen
Geraakt te worden en te rouwen
Jouw eigen leven op te bouwen
Jezelf omarmen en vertrouwen

Mag ik jou verleiden?
Uitnodigen te dromen groots en exclusief
Je door creatiekracht laten leiden
Te stralen kleurrijk en expressief

Een nieuw wereldbeeld
Een ander perspectief
Lief en leed gedeeld, geheeld
Individu al-één van het collectief

Ben je bereid nu te kiezen
of blijf je liever kniezen
De kansen in de smiezen
Te teasen, jezelf en de wereld pleasen

Hey jij!
Ja jij, echt helemaal jij!
Ik zie jou, volledig kwetsbaar en naakt
Ik juich toe hoe jij schitterend in volle kracht ontwaakt!

Een lang verhaal kort:

Kan je wel wat ondersteuning gebruiken om jouw eigen levenskracht te (her)vinden?
Om een nieuwe balans te creëeren in thuis en werk?
Je relatie patronen onder de loep te nemen?
De moed en ont-spanning erin te houden?

Neem contact met me op voor een vrijblijvend oriëntatiegesprek

Een luisterend oor gewenst!

Wil je jezelf trainen in het beste uit jezelf halen op je werk?
De online Work & Shine workshops kunnen je hierbij helpen!

Wil je leren omdenken? Vanuit een ander perspectief leren waarnemen en handelen?
De introductie workshop NLP kan je daarbij al wat handvatten bieden.
Of meld je aan voor de online workshop ‘Creatief denken’

Denken in mogelijkheden

Klanten vertellen

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -

Je eigen patronen leren herkennen en veranderen, moeilijke collega’s onder controle krijgen, zelf de controle los durven laten en eerlijk naar jezelf kijken. Het was soms best confronterend, en je leert snel: ook online kun je diep met elkaar gaan.

- Sylvia -

Je creëerde een veilige en warme sfeer waarin er veel ruimte was om bestaande situaties te delen en te behandelen. We mochten in jouw training onszelf zijn. Jouw aanpak was steeds professioneel maar ook persoonlijk. Soms ontstaat rondom coaching een ‘zweverig’ beeld, maar wat we deden in de trainingen was juist super concreet, toepasbaar en praktisch. Dit maakte dat het niet lang duurde voordat we resultaat zagen, of, zoals jij het zegt: stralend aan het werk gingen.

- Marjolein -

Ik dacht eerst ExpressieCoaching: dat is heel spiritueel met toeters en bellen. Maar Pauline heeft me echt een mooie mix laten zien van praktische opdrachten en fysieke oefeningen, die me een extra duwtje in de rug hebben gegeven de goede richting op naar werkgeluk.

- Laura -