Wil je een succesverhaal, een ‘kijk eens hoe geweldig het gaat’-bericht lezen, dan wellicht kan je dit bericht beter skippen.
Soms gaat het gewoon niet zo lekker. Voor de zomer zat ik in zo’n positieve flow en leek alles te gaan lukken en in overvloed op mijn pad te komen. Ik barstte van ideeën en heb van alles geïnitieerd en uitgezet… nu verzuip ik er een beetje in. Weet niet hoe ik na de vakantie de draad moet oppakken en waar ik moet beginnen om al die ideeën ook allemaal te manifesteren.

Really low energy
Ik heb het gevoel dat de tijd uit mijn handen glipt zonder dat er iets uit mijn handen komt. Ja ik heb vakantie, daar heb ik recht op… maar nee dat is denken vanuit het (onderwijs)systeem waar ik al jaren in zit en daar wil ik nou juist uit. Ik wil mijn eigen dingen neerzetten, alleen  werk doen waar ik echt blij van wordt en mijn eigen tijd in delen. En waar word ik nou echt blij van? Van coaching, het liefst mbv dansen, metaforen en creativiteit. Een safe space creëren waarin mensen kunnen spelen en onderzoeken en tot in de diepte kunnen doordringen waar het nou echt om gaat, laagje voor laagje afpellen en daar getuige van mogen zijn. Maar ja dat proces om te komen waar het nou echt om gaat speelt zich ook in mij af en daarin heb ik te dealen met mezelf laten zien en horen, mijn angst voor afwijzing en niet voldoen, mensen benaderen zonder het gevoel te hebben me op te dringen, mezelf genoeg waard vinden, mijn nasty overtuigingen op tijd en geld en gevoel van altijd tekort. Thema’s waar ik al jaren aan werk en waarin ik ook al enorme stappen heb gezet. Maar nou komt ‘ie, wie ben ik dan als ik elke keer weer verstrikt raak in mijn eigen patronen, om te denken dat ik het recht heb anderen hierin te kunnen coachen?

Kracht van kwetsbaarheid
Ik ben aan het lezen in het boek van Brené Brown en nou komt ie: Jezelf verlossen van schaamte en schuld, kan door het delen van je kwetsbaarheid. De moed van het uiten zorgt ervoor dat het uit je systeem kan wegvloeien en je weer in je kracht komt te staan. En door deze kracht te tonen bied je anderen ook de vrijheid hetzelfde te doen.
Ik ben geen toonbeeld van perfectie, zeer zeker niet. Ik ben soms lui, gemakzuchtig en kan mijn tijd verdoen aan spelletjes en filmpjes. Ik durf soms mensen niet goed een tweede keer te benaderen als ze niet meteen toehappen uit angst te horen dat ze niet op me zitten te wachten. Ik vergeet afspraken en mijn to do list soms goed in mijn agenda te zetten, waardoor op het laatste moment soms alles in een keer moet en ik een hoop kostbare tijd heb verspild aan uitstellen zonder te genieten. En ja ik ben vanavond gewoon een danscoachgroepssessie vergeten, iets waarvan ik claim dat ik dat het allerliefste doe.

Maak mij dit een slechte coach?
Nee dit maakt mij tot een mens van vlees en bloed met soortgelijke processen en blokkades als ieder ander. Niet het lichtende voorbeeld op een voetstuk waaraan niemand kan tippen, maar een spiegel waarin je kan kijken en van kan leren. Want wat ik wel elke keer weer doe, is zelf in de spiegel kijken, mezelf confronteren en eigen verantwoordelijkheid nemen. Ik creëer al deze situaties zelf en mijn omgeving is een mooie weerspiegeling van mijn innerlijke processen en alleen ik kan daar iets aan veranderen en niemand anders.
Ik zie jou, ik hoor jou, ik voel jou en ik erken jou!

Gedicht
I want to break free
Break free from my lies that I hold myself.
What is it that I just don’t see
Easy to say look in the mirror and take a look at yourself.
Kept in a cage of safety and inferior thought
Who am I to show you the love, light and passion?
Who am I to tell, the one that always fought?
Am I worth a million dollar session?
I will tell you that I just am
Even only because I give a damn.
I know it’s hard, I know it is
During my journey I really wanted to escape out of this.
Feeling so much pain, insecurity, grief and fear
Wanted to flee and hide, my vision and goals got unclear.
But with open eyes I did face it all
Brick by brick I’m breaking my wall.
Conquer my mountains, crawling out of the depths of my soul
Awakening day by day and becoming more whole.
Just a person, a woman, that’s what I am
With weaknesses and strengths like every other man.
Learning and sharing from the experiences of life
Acknowledgement that sometimes you have to dive.
Even when it’s freaking scary to get out of the system to be free
My light shining so bright overwhelming to see.
Not to contain in a box but on top singing out to the universe
That’s where I’m dancing and standing next to you, you are me, I am you in reverse.