Over vrije expressie enzo…

Net klaar met muzieklijst XXIX, oftewel lijst 29 voor Free Expression Dance.
Ik geloof dat ik 1x dezelfde lijst heb gebruikt, dus dat betekent dat we vanavond om 20.00 uur voor de 30e keer gaan dansen in deze vorm en daarmee de laatste keer voor de zomer.
Met de muziek probeer ik de dansers altijd mee te nemen op een reis, een golfbeweging door diverse stijlen, bewegingen, energieën en emoties.
Een reis die symbool staat voor de reis die we ook in ons dagelijks leven doorleven.

In mijn coaching en training werk ik naast een theoretische bedding, waarbij we kijken naar innerlijke en mentale processen ook ervaringsgericht en met lichaamswerk. Het creatieve en expressieve brengt ons dichtbij ons gevoel en in ons lijf en dan stoomt het als het ware makkelijker en komen we bij out of the box oplossingen die ons hoofd alleen niet kan bedenken. Afhankelijk van wie ik voor mijn neus heb zet ik dit in meer of mindere mate in. Free Expression Dance is een hele vrije, ontspannen vorm om expressie te geven aan alles wat er in je speelt in beweging.

De uitnodiging is om alles er te laten zijn en te laten ontstaan in het moment. Niets is gek, niets moet en alles mag! Wat roept het bij je op en kan je daarin bewegen op jouw manier. Vrije expressie, gebruik makend van je lichaam, de ruimte, je kracht en de tijd. Muzieksmaak is heel persoonlijk, daarom varieer ik veel. Wetend dat de comfortzone fijn en veilig is, maar dat de echte magie erbuiten ontstaat. Weerstand, afkeer, allergie is het mooiste materiaal om mee te werken. Daar een nummer dwars doorheen bewegen, je donkere stukken de vrije ruimte gevend, kan zo bevrijdend werken om vervolgens in flow en diepe ontspanning te eindigen.

Ons hoofd, beïnvloed door onze omgeving, heeft vaak allerlei overtuigingen over hoe het eruit hoort te zien en oordelen waarmee we onszelf, ons plezier en ons vrije kinddeel beperken. Stemmetjes hebben we allemaal, maar je bent niet je gedachten. Laat jij je oren ernaar hangen of stel je je zintuigen en hart open en stap je in volle overgave in de ervaring met alles wat je daarbij op je pad tegenkomt. Muziek werkt direct door op het gevoel en brengt je lijf in beweging (wat het hoofd er ook van vindt). Door in contact met jezelf te blijven en van daaruit je behoeften te volgen nodigt de dansvloer uit te experimenteren, te spelen en te ontmoeten en jezelf als je het je toestaat een lifechanging experience te geven. Een ervaring die niemand anders dan jij jezelf cadeau kan geven en voor geen mens hetzelfde is.
Juist als je denkt dat je niet kan dansen, nodig ik je uit je veilig en erkend te voelen alles er te laten zijn en je vleugels te gebruiken om uit te vliegen uit die gouden kooi.


Bevrijd jezelf van alle gedachten, stap over de drempel, feel the music en volg je lijf. Soms hoeft het allemaal niet zo ingewikkeld te zijn!