Herken je dat je je van alles voorneemt, maar het gevoel hebt dat het behalen van je persoonlijke doelen niet voor jou lijkt weggelegd? Je lichaam geeft allerlei signalen dat er iets moet veranderen, maar er moet eerst een knopje om!

Allereerst hoe belangrijk is het behalen van het doel voor jou? Wat levert het op als je het bereikt hebt? En nog veel belangrijker, levert het je meer op dan blijven hangen in de situatie zoals die nu is? Je hebt de situatie namelijk niet voor niets in stand gehouden.

Dagelijkse oefening
Als je besloten hebt dat het doel je meer gaat opleveren, doorloop dan de volgende stappen:
– Ga met jezelf in gesprek en bepaal heel specifiek wat je wil bereiken binnen welke tijd. Let op dat het positief geformuleerd (dus wat wil je wel) is en dat je er zelf invloed op hebt. Kijk hierbij naar linksonder
– Vorm een beeld van jezelf hoe je eruit ziet en wat je doet wanneer je dat doel bereikt hebt. Kijk hierbij naar rechtsboven.
– Wat hoor of zeg je als je het doel bereikt hebt. Kijk hierbij naar rechts.
– Stel je voor hoe je je voelt als je je doel bereikt hebt en laat dit gevoel door je lijf stromen. Kijk hierbij naar rechtsonder.
P.s. Linkshandigen kijken precies de andere kant op.

Herhaal dit dagelijks en je zal merken dat het makkelijker wordt om je doel te bereiken.

Als expressiecoach help ik je om in contact te komen met je jezelf om van daaruit tot uiting te brengen wat daadwerkelijk belangrijk voor je is.