Zelfliefde in 2020

Zelfliefde

Een heel dierbaar iemand zei tegen mij:

“Het gaat allemaal om zelfliefde. Als jij volledig van jezelf houd, kan het niet anders dan dat je de mensen aantrekt, die jou ook volledig omarmen in wie je bent met alles erop en eraan. Zo niet dan blijf je mensen op je pad krijgen die je spiegelen in de stukken die nog geheeld mogen worden. Volledig kwetsbaar jezelf open en bloot op tafel leggen kan pas bij overgave in zelfliefde, zodat anderen je niet meer kunnen raken of met iets wat ze zeggen of doen onderuit kunnen halen in je meest authentieke kwetsbare zelf. Je kan dan pas de ander bijstaan in liefde in zijn/haar kwetsbare stukken die nog geheeld mogen worden, wetend dat die niets met jou te maken hebben. Als jij van jezelf houdt en je authentieke zelf tot uitdrukking brengt, dan ben je een geschenk voor een ieder die daar bij kan blijven en zichzelf in de spiegel durft te kijken en zich samen met jou ontwikkelt. Zelfliefde is niet jezelf aanpassen en kwijt raken, zodat anderen niet bij je weggaan. Er bestaat geen afwijzing, alleen zelfafwijzing. Wanneer je oprecht bent in wie je echt bent, dan verlies je geen mensen, zij verliezen jou!” 

Van oud naar nieuw

De jaarwisseling is weer geweest en de donkere dagen rondom kerst gaan nu langzaamaan ook weer lichter worden. De periode rondom kerst en oud & nieuw is een periode om naar binnen te keren, stil te staan bij het afgelopen jaar en vooruit te blikken naar het nieuwe jaar. Wat laat je achter in 2019 en wat neem je mee naar 2020? Wat mag geheeld worden en waarin wil je je ontwikkelen?

Ook voor mij was het een periode om even niet te werken, maar aandacht te geven aan mezelf, mijn gezin, mijn relatie en alle dingen die ik daarin tegenkom. 2019 is een roerig jaar geweest, waarin ik reuze stappen heb gezet op allerlei gebieden. Afscheid heb genomen van mensen en (werk)situaties, maar ook veel nieuwe dingen en mensen heb ontmoet en omarmd. Vaak sta ik daar niet bij stil en gaat het mij nog te langzaam wanneer ik focus op wat er nog niet is of nog moet gebeuren. Ik ben niet de persoon die over het algemeen de weg van de minste weerstand bewandelt, wil uitgedaagd worden en ben vaak kritisch op mijzelf. Ik wil daarin waarachtig en authentiek zijn en ja daarin kom ik mijzelf soms keihard tegen. Voor mij wordt 2020 een jaar waarin ik mezelf volledig wil omarmen, meer stil wil staan bij de successen die ik al heb behaald, mezelf in het zonnetje zetten zodat het leven lichter en gemakkelijker wordt.

Wil jij ook leren hoe jij jezelf meer in het licht kan zetten en hoe je in je werk en relaties authentiek tot uiting kan brengen wie jij waarachtig bent?

 

Klanten vertellen

De workshop Introductie Neuro Linguïstisch Programmeren is een workshop waarbij vertelt wordt wat NLP inhoudt. De theorie wordt afgewisseld met leuke oefeningen. Door de oefeningen voel je wat NLP voor je kan betekenen. Pauline is een benaderbaar persoon die kennis van zaken heeft.

- Carolien -

Pauline wat een fantastische dansles heb je gisteren weer neergezet. Ik voel dat mijn lijf er enorm veel baat bij heeft (en dan is het nog leuk ook!) Voelt een wat duurdere sportschool niets voor je buikdansconcept? Half Nederland loopt met een frozen shoulder en of whiplash en daarvoor werkt het prima!

- Marieke -

Ik heb verschillende keren mee gedaan met de danslessen en de vrije dansavonden . Iedere keer weer ervaar ik dat ik beter slaap daarna, wat voor een vrouw in de overgang een cadeautje is . Pauline is iemand die je in je waarde laat. Ik vind ook de muziek goed gekozen omdat het goed gevarieerd is.

- Sandra -

Ik merk dat dat ik rust in mijn hoofd heb. En er is een zware last van mijn schouders gevallen. Ik voel me lichter, blijer en meer open. Door me uit te kunnen spreken, gewoon te delen waar ik mee zat, kon ik het laten voor wat het was. Doordat ik nu alles beter aankan, door bij mezelf te blijven, te vinden waar ik voor sta, wat zijn mijn waarden, wat is mijn doel en missie. Je hebt me laten zien hoe ik bij mezelf kan komen, mijn lichtheid en mijn levensvreugde, en mijn plezier om te spelen en te dansen.

- Angelique -

Een mooie verbinding is Pauline voor me geweest tijdens de NLP-training. Ik heb haar ervaren als een enthousiast en warm persoon die de informatie op een hele prettige manier kan overbrengen. Ze kan net de stukjes extra benoemen en de manier waarop; zo liefdevol en zo vol warmte. Voelt fijn!! Ze is heel creatief waardoor oefeningen leuk en makkelijk uitvoerbaar worden.

- Barbara -